onsdag den 27. december 2017

Havedrømme


Om ganske få dage starter et helt nyt haveår. Et nyt år med nye drømme og forhåbninger.
Jeg har en rigtig god fornemmelse i maven omkring det haveår, som venter på mig forude. For jeg skal starte op på en ny have - en ny drøm.


Når man sådan har et helt blank lærred foran sig, kan det godt virke lidt skræmmende. Hvor skal man starte og er det nu også det rigtige jeg har i tankerne.
Og tanker skal jeg love for, at jeg har mange af. Så mange at jeg slet ikke kan holde styr på dem.


Derfor har jeg investeret i en lille bog. En bog som skal indeholde alle mine havedrømme, store som små. Dem som kan blive realiseret og dem, som blot skal forblive drømme.


Bogen er tænkt som et sted, hvor jeg kan komme af med mine ideer uden at de går i glemmebogen. Ved allerede nu, at det ender med at blive et værre rod, men pyt det går nok.


Til at starte med, har jeg blot nedskrevet de helt simple ideer og jeg tænker, at jeg nok skal komme til at gå ned i detaljer og nørde helt vildt senere. Det er lidt svært for mig, da jeg er meget visuel og mine drømme kommer i billeder, som ikke så let lader sig overføre til papir.


Men nu er jeg i gang og så ser vi hvad der sker. Mon ikke det kan gå hen og blive et helt fantastisk haveår. Hvad drømmer du om?

5 kommentarer:

 1. Sikken en masse ønskedrømme. Jeg havde ingen, da jeg startede, vidste bare at jeg ville have en masse blomster. Heldigvis kom min haveveninde Ida ind i billedet og tegnede en have til mig, ellers ved jeg ikke, hvad den havde lignet i dag, jeg havde absolut ingen forstand på noget som helst.
  Vi fulgte planen slavisk den første tid, men nu kan både haven og vi selv og Ida kommer kun på besøg og beundrer eller siger, hvis noget skal ændres :)
  Held og lykke med drømmene.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Jeg har jo efterhånden set mange haver og suget til mig med ideer. Nu skal de blot realiseres.
   Knus Heike

   Slet
 2. Havedrømme er da nogle af de bedste drømme - det bliver helt sikkert et godt haveår for dig og du har med bogen taget første "spadestik".

  Jeg drømmer om at se min nye pergola vokse til og se om de nye stauder i det renoverede gamle rosenbed vil komme til at passe, det hele bliver så spændende.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Tålmodighed er en dyd, når man drømmer om have. For det tager jo tid inden man kan se, om det man har lavet virker. Glæder mig til at følge med i de nye tiltag i din have.
   Knus Heike

   Slet
 3. God ide med sådan en tænke bog.... øh jeg har adskillige... og desværre går der altid kage i dem, sådan at forstå at når jeg har skriblet en hel masse, så kommer jeg i tanke om at nej, det skal ikke være på den måde.... gud ske lov har jeg masser af notesbøger (Smukke notesbøger er nemlig lidt af en last) så jeg kan altid starte en ny (og på et tidspunkt nænner jeg nok at smide de "forkerte ud" hi hi Rigtig god fornøjelse med notater og haveanlæg - godt nytår

  SvarSlet

Emner på bloggen

"Claus Dalby" rose 2013 2014 agapanthus Akeleje Allium Anemone Angels Tumpet Asters beauty af moscow Beauty of Moscow Bellis Belægning Beton Beverly Bier Bjergknopurt Blogtræf Blommetræ Blomsterfrø Blå anemone Bog Brown Berry Brændeskur Buketter Buksbom Bænk Bær Campanula Glomerata Alba Cardinal Rouge Chili Chokoladeblomst Chrysanthemum Claus Dalby Clematis Cosmos Cream Beauty Daglilje dahlia Det gule bed Det hvide bed Det lange kig Det røde bed Det store Bed Digitalis Discovery Drivhus Efeu Ferskentræ Flagstangs bed Flaskegræskar Forhave Forspirring Forår Fransk anemone Frugthave Frugtlunden Frugtplantage Fugle fuglehus Fuji-Kirsebær træ Gaver Geoginer Geranium Gisselfeld Glasbær Gran Græs areal Græsplæne Gunnera Harridslevgaard slot Havedam Havefestival haveplan Havestue Hedera Helix Hegn Hestemynte Heuchera Hornvioler Hortensia Hosta Hunden Hyacint Høns Høstanemone Høstfloks insekthotel japansk kirsebærtræ Jordbær Jul Julehilsen Julekort Julekugler Julerose Julestjerne juletræ Kaprifolie Kartofler kastanjer Kattehale Kejserbusk Kejserkrone Killinger Kjeld Slot Klematis Klokkeranke Kløver Knopurt Kobjælde krans Kreative hjørne Krokus Krukker Krydderurter Krysantemum Kvashegn kvægurt Kæmpe Stenbræk kæmpe verbena Lanterner Lathyrus Lathyrus "Pink Pearl" Lavendel Ligusterhækken Lilje Lupin Lyng Løg Løjtnantshjerte Løtnantshjerte Magnolia Marmelukærme Marmelukærmebusk Mini Verbena Montbretia Morgenfrue Multi Blue Mælkebøtte Nellike New Dawn Nostalgie Oliventræ Opstammet Laurbærbusk Oregano Papaver orientale Paradisæbler Parthenocissus q. Engelmannii Pelargonier Pergola Perlehyacinter Potteskur Primula Prince of Orange Projekt 2013 Projekt 2014 projekter Purpur solhat Pyntekål Pæoner Påske Påskeliljer Queen of Night Ranunkel Redekasser Regnmåler Rhododendron Roma Romantiske Haver Rosenhave Roser Rosmarin Røllike Salvie Sankt Hans Urt Skovbedet Skovhaven Skærmlilje Sne Solhat Solsikke Sommerfugl Sommerfuglebusk Spanske margueritter Spir Sporebaldrian Stalden Statudestativ Stauder stedmorblomst stjerneskærm Stokrose Stolte kavaler Stormhat Studenternellike Syren Syrentræ Tallerkensmækker Tante Grøns Have Terrasse Tidselkugle Timian Tomat Tulipan Tusindfryd Tønde Valmue Vand Vasketøj Venbend Verbena Vibeæg Vidunderblomst Vildvin Vindrue vinget benved Vinter Vintergækker Vinterhi Voksblomst Værksted Willestrup Zinnia Æbletræ Åben Have