onsdag den 18. januar 2017

Endelig tilbage

I går var absolut en stor dag i mit liv.


Det var afslutningen på en epoke og samtidig starten på en ny.
I går bestod jeg sidste og endelige eksamen som sygeplejersker.


Afslutning på en 3½ år periode på skolebænken og foran mig venter nu et job som hjemmesygeplejerske i min kommune. Ja, jeg føler mig utrolig heldig allerede at have drømmejobbet inden jeg trådte ind i eksamens lokalet.


Udenfor lokalet ventede min søde mand med den flotteste buket røde roser. En buket jeg slet ikke nåede at nyde, end ikke at modtage, da jeg var "høj" på følelsen af frihed.
De sidste mange måneder har været fyldt med lange timers læsning, uanet frustration og tomgang, for ikke at nævne følelsen af at være fanget i eget hjem. At skrive en bachelor opgave er ikke just det jeg syntes er aller mest spændende.
Så at træde ud af eksamenslokalet var som følelsen af at gå i haven på den første forårsdag - helt ubeskrivelig.

Buket fra mine forældre

Uden for lokalet stod ikke bare min mand. Mine forældre og sviger forældre var også mødt op for at fejre min dag. Og fejret, det blev der. Et glas Verdi og kransekage blev serveret i vores lille forsamling inden turen gik hjem til en overdådig frokost.


Hjemme blev de smukke buketter hurtigt sat i vase og så var det videre i programmet. Når jeg tænker over det, så må det være første gang jeg nogensinde har modtaget blomster uden med det samme at beundre dem, dufte dem og i den grad glædet mig over dem.

Buket fra mine svigerforældre
 Hele dagen blev der fejret i stor stil. Nå ja, jeg blev ikke kun sygeplejerske, jeg havde også fødselsdag. Så stemningen var høj og munter. Inden vi trætte faldt omkuld i vores seng, huskede jeg lige at sætte buketterne ud i det kolde bryggers, og så var en fantastisk dag forbi.


I dag vågnede jeg op med den dejligste følelse i maven. Jeg vidste at der i vores bryggers ventede mig tre skønne buketter med de smukkeste blomster. Endelig fik jeg mulighed for at nyde dem, føle dem og dufte dem.


Elsker at få blomster, det er noget af det bedste jeg ved. Nu er de placeret rundt omkring i vores hus, så jeg gang på gang kan glædes ved synet af dem. Og jeg lover jer, at sommerfuglene i maven sætter i gang, hver gang mit øje møder en buket.


Og lille Peanut - hun kigger undrene på sin fjollede mor og tænker måske: Hvorfor alt det postyr?

Ja, hvorfor alt det postyr? Fordi jeg nu endelig kan vende fokus mod bloggen igen. Iiiiihhhhh, hvor jeg altså glæder mig til at vende tilbage til jer skønne havebloggere.

30 kommentarer:

 1. Kære Heike
  Tillykke med veloverstået eksamen og job, nå ja og fødselsdag. Dejligt for dig at det nu er overstået. Vi glæder os til at se mere til dig på bloggene, men husk nu at nyde friheden fra bøgerne og dine skønne buketter.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth
   Jeg nyder det hele i fulde drag og glæder mig så meget over igen at være tilbage i blogland.
   Kram fra Heike

   Slet
 2. Stort tillykke med overstået eksamen og velkommen i faget. Husker tydelige det år jeg læste IBCLC som sundhedsplejerske. Det var et liv under og efter. Endelig kunne jeg komme ud i haven og nyde udelivet igen. Held og lykke med både uddannelsen og havelivet

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak Anne.
   Jeg glæder mig også til at se hvad livet "efter" uddannelsen byder på. Kan allerede nu sige at det har budt på meget mere udeliv, end jeg har haft fornøjelsen af længe.
   Hilsen Heike

   Slet
 3. Tillykke med eksamen, fødselsdag og job:) Jeg kan godt forstå den euforiske følelse du er fyldt af lige nu.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne.
   Mange tak, og ja jeg svæver stadigvæk.
   Hilsen Heike

   Slet
 4. Hej Heike

  Ja forstår godt du er glad. For eksamen og jobbet specielt:)
  Og haveblogverdenen er har da bestemt endnu!

  Ha en dejlig aften

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Karsten.
   Er super glad for at være tilbage i haveblog land - nu skal jeg blot se om jeg kan komme up to date med alle haverne.
   Hilsen Heike

   Slet
 5. Til lykke med både fødselsdag og eksamen (det skrev jeg også på FB i går, men den slags kan man godt gøre to gange :-)). Og til lykke med jobbet! Hvor er det dejligt for dig at du allerede har fået dit drømmearbejde :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for alle dine lykønskninger, det varmer dejligt uanset hvilket forum det er på.
   Har selv været med til at skab en stilling på mit drømmejob! Dvs at jeg for 9 måneder siden opfordrede alle mine kollegaer til at lave børn - heldigvis var der en som hørte efter :-)
   Hilsen Heike

   Slet
 6. Dejligt at se dig igen! Tillykke med eksamen, fødselsdag og job - det er da helt vildt! Velkommen tilbage på bloggen - glæder mig til en ny sæson!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak.
   Glæder mig til at tage hul på den nye sæson, selvom den ikke byder på mange projekter i haven.
   Hilsen Heike

   Slet
 7. Endnu engang stort tillykke. Skønt at stå med drømmejobbet som nyuddannet :-)
  Dejligt at du nu får tid til at blogge igen :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak.
   Har virkelig glædet mig til igen at have tid til at blogge - nu mangler jeg bare at haven viser noget jeg kan skrive om.
   Hilsen Heike

   Slet
 8. Stort tillykke med din uddannelse! Ikke underligt at du er både glad, stolt og lettet over at være færdig med den endelige eksamen. Og hvor er det skønt for dig at du også har et job der venter på dig :)
  Glæder mig til at læse nye indlæg fra dig her på bloggen!
  Mange hilsner Vibeke

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vibeke.
   Tusind tak. Det er en stor lettelse at alt nu er over, og at livet skal til at starte op på ny. Og bloggen, den skal blomstre igen.
   Hilsen Heike

   Slet
 9. Stort TILLYKKE både med fødselsdagen men så sandelig også med din nye titel som Sygeplejerske :o) Tillykke med at du er færdig det er så flot.

  Stort kram fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Linda
   Elsker min nye titel <3
   Knus Heike

   Slet
 10. Tillykke med både fødselsdag og eksamen. Dejligt at være færdig. Nu kan du med god samvittighed lave andre ting.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte.
   Ja, nu er det slut med dårlig samvittighed, det er helt fantastisk.
   Knus Heike

   Slet
 11. Kære Heike. Felicitation med din eksamen og nye titel. At du allerede har job er jo bare toppen på kransekagen. Smukke buketter, man kan jo nærmest mærke rosenføjls bladene. Det ER en stor dag når man får modtager sin titel, en nu er man blevet "rigtig" voksen dag. Kender god fornemmelesen af at føle sig som fange i eget hjem, men nu venter ingen dårlig samvittighed, eller behov for overspringshandlinger. Nu venter Haven.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henrik.
   Du har helt ret. Nu venter haven - og den har udvist stor tålmodighed i laaang tid, så den fortjener ekstra forkælelse. Og det skal den bestemt få.
   Knus Heike

   Slet
 12. Tillykke med alle tre dele, Heike - det var en stor dag for dig og jeg kan sagtens sætte mig ind din absolutte lykkefølelse af både at have titel og job.
  Dejligt at se dig tilbage med indlæg :)
  knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Ulla
   Tusind tak - det er ubeskrivelig dejligt at være tilbage.
   Knus Heike

   Slet
 13. Stort tillykke. Hvor er det fantastisk, både uddannelse, job og fødselsdag.
  Smukke buketter, godt du nu har tid til at nyde dem. Nyde dit nye liv i hjemmeplejen, fridage, hvor du med god samvittighed kan holde helt fri, ( ingen lektier der burde læses) nyde haven, hunden, manden og familien.

  Rigtig god weekend.
  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, kære Anette.
   Du kan tro det hele skal nydes. Har aldrig haft noget imod at arbejde weekend. Mest fordi jeg elsker at have fri på hverdage, så jeg syntes det er et godt byt.
   Knus Heike

   Slet
 14. Stort tillykke med veloverstået eksamen, jobbet og fødselsdagen :)

  ...og naturligvis velkommen tilbage til bloggen :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak, Esther.
   Glæder mig meget over at være tilbage.
   Knus Heike

   Slet

Emner på bloggen

"Claus Dalby" rose 2013 2014 agapanthus Akeleje Allium Anemone Angels Tumpet Asters beauty af moscow Beauty of Moscow Bellis Belægning Beton Beverly Bier Bjergknopurt Blogtræf Blommetræ Blomsterfrø Blå anemone Bog Brown Berry Brændeskur Buketter Buksbom Bænk Bær Campanula Glomerata Alba Cardinal Rouge Chili Chokoladeblomst Chrysanthemum Claus Dalby Clematis Cosmos Cream Beauty Daglilje dahlia Det gule bed Det hvide bed Det lange kig Det røde bed Det store Bed Digitalis Discovery Drivhus Efeu Ferskentræ Flagstangs bed Flaskegræskar Forhave Forspirring Forår Fransk anemone Frugthave Frugtlunden Frugtplantage Fugle fuglehus Fuji-Kirsebær træ Gaver Geoginer Geranium Gisselfeld Glasbær Gran Græs areal Græsplæne Gunnera Harridslevgaard slot Havedam Havefestival haveplan Havestue Hedera Helix Hegn Hestemynte Heuchera Hornvioler Hortensia Hosta Hunden Hyacint Høns Høstanemone Høstfloks insekthotel japansk kirsebærtræ Jordbær Jul Julehilsen Julekort Julekugler Julerose Julestjerne juletræ Kaprifolie Kartofler kastanjer Kattehale Kejserbusk Kejserkrone Killinger Kjeld Slot Klematis Klokkeranke Kløver Knopurt Kobjælde krans Kreative hjørne Krokus Krukker Krydderurter Krysantemum Kvashegn kvægurt Kæmpe Stenbræk kæmpe verbena Lanterner Lathyrus Lathyrus "Pink Pearl" Lavendel Ligusterhækken Lilje Lupin Lyng Løg Løjtnantshjerte Løtnantshjerte Magnolia Marmelukærme Marmelukærmebusk Mini Verbena Montbretia Morgenfrue Multi Blue Mælkebøtte Nellike New Dawn Nostalgie Oliventræ Opstammet Laurbærbusk Oregano Papaver orientale Paradisæbler Parthenocissus q. Engelmannii Pelargonier Pergola Perlehyacinter Potteskur Primula Prince of Orange Projekt 2013 Projekt 2014 projekter Purpur solhat Pyntekål Pæoner Påske Påskeliljer Queen of Night Ranunkel Redekasser Regnmåler Rhododendron Roma Romantiske Haver Rosenhave Roser Rosmarin Røllike Salvie Sankt Hans Urt Skovbedet Skovhaven Skærmlilje Sne Solhat Solsikke Sommerfugl Sommerfuglebusk Spanske margueritter Spir Sporebaldrian Stalden Statudestativ Stauder stedmorblomst stjerneskærm Stokrose Stolte kavaler Stormhat Studenternellike Syren Syrentræ Tallerkensmækker Tante Grøns Have Terrasse Tidselkugle Timian Tomat Tulipan Tusindfryd Tønde Valmue Vand Vasketøj Venbend Verbena Vibeæg Vidunderblomst Vildvin Vindrue vinget benved Vinter Vintergækker Vinterhi Voksblomst Værksted Willestrup Zinnia Æbletræ Åben Have