søndag den 6. august 2017

Efter regnen kommer solen

I en hel uge har regnen drillet min søde mand. Han lovede hundene sidste fredag, at inden weekenden var omme, så ville den store have være åben for fri leg. Men ak og ve, himmelen åbnede sine sluser og ned kom regnen. Hver dag har min søde mand taget trillebøren og kørt om bag tujaerne, for at sætte de sidste 20 m hegn op. Og hver dag er det begyndt at regne, lige som han har sat pæleboret i jorden.
Men i går stoppede regnen og frem kom solen. Hen på eftermiddagen kunne vi endelig åbne havelågen og lukke hundene ind i den store have. Efter lidt tøven, som kan ses på min instagramprofil, tog nysgerrigheden over - og væk var de!

Håber du også har lyst til en tur rundt i min nye have, nu hvor havelågen er blevet åbnet.
Vi starter med en tur op langs stalden. Her skinner solen dagen lang og jeg leger lidt med ideen om at fjerne de mange sten langs væggen og anlægge et langt dahlia bed. Tænker at de smukke farver kunne blive et fantastisk supplement til et langt kig op igennem haven.


Helt oppe i den anden ende drejer vi skarpt til venstre og ikke overraskende, så er det her jeg finder begge hunde. For selvfølgelig skal hegnet tjekkes godt igennem længst væk fra huset.


Hegnet her er ikke noget vi selv har sat op. Vi har ganske enkelt brugt den eksisterende indhegningen fra engen, som bagkant for haven.
Engen udgør ca. 40 % af vores grund og selvom vi ikke har nogen anvendelse for den som sådan, så er vi utrolig glade for den skønne vilde udsigt.


Herfra vender vi om og går tilbage til det skarpe venstre hjørne.
På hjørnet ligger frugthaven. I forlængelse af stalden står følgende træer: Blomme, pære og kirsebær. Her skal vi have fundet en god løsning med en form for indhegning af træerne. For som i kan se, så er Hailey allerede igang med at lede efter nedfaldsfrugter.


Lige overfor træerne er der lavet æble espallie. Der er rigtig mange æbler på og vi glæder os til at smage på de forskellige sorter. Måske vi kan begynde en lille produktion af frisk æblesaft, hvilket ville være helt fantastisk i mine øjne.
Ved espsallien lister vi ind af den lille sti til højre.


Her finder vi den store havedam med vandfald og hele molevitten. Lige nu står den uden filter og er derfor knap så ren. Planen er et befri vandfaldet, installere filter og sætte fisk ud. Ikke overraskende, så skal der også laves hyggekrog, så vi kan nyde skønheden i fulde drag.


Forbi havedammen deler stien sig i to. Højre rundt om det store bed står buske og træer tæt og der er meget skygge. Ideelt sted at skabe en skov have og i kan tro ideerne står i kø for at blive realiseret her.


Turen forsætter venstre om det store bed. Her er direkte kig ned mod huset og terrassen, som er skærmet af store buske og træer.
Til venstre på billedet ses den store japanske kirsebær - ih, hvor jeg altså glæder mig til at se den springe ud til foråret.


Vi forsætter turen ned igennem haven, med det store bed på højre side og huset på venstre. Billedet er taget for enden af det store bed med kig tilbage hvor vi kommer fra.
Det store bed består hovedsagelig af ureagerlige buske og ganske få stauder. For de som kender mig kan det nok ikke komme som nogen overraskelse, men dette bed skal forvandles til en rosendrøm.


Vender vi os om igen, er vi nået til hjørnet af huset, eller rettere sagt havestuen. Det er her vi har åbnet op med kig ud over marken. Et kig vi nyder hver aften uanset vejret.


Igennem buskene kan man ane belægningen op langs huset, op mod stalden. Det var her vores have vandring begyndte.


Haven rummer ikke mange blomster og ikke meget farve. Dog er vi velsignet med de smukkeste hortensia, som blomstre lige nu. Tre i blå, som bliver en del af skovhaven og denne skønne pink, som står på terrassen.

 
Vil afslutte vores tur med billeder i fugle perspektiv, da vore hus rummer en første sal. Måske kan det hjælpe lidt på fornemmelsen af, hvordan haven er indrettet. Om ikke andet, så kan jeg om 5 år tage disse billeder frem igen og juble over den store forandring jeg har skabt.
Håber i har nydt rundturen i min nye have.
Jeg er så ubeskrivelig glad for at bo lige netop her og glæder mig til at forvandle dette til et blomster paradis, hvor man kan nyde og blot være til. Velkommen i min have, i mit paradis.


17 kommentarer:

 1. Tak for turen rundt i din have.
  Det bliver spændende at følge udviklingen :-)
  Du er heldig, at der allerede nu er så meget læ og store planter, så du ikke som her skal starte på flad mark.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Vivi.
   Er vild taknemmelig for at kunne starte ud med en opgroet have, der kun skal tæmmes. En flad græsmark tror jeg ville have været for overvældende en start med min tålmodighed, eller mangel på samme.
   Hilsen Heike

   Slet
 2. Hej Heike
  Sikken et paradis og godt med billeder fra 1. salen, det giver et bedre overblik og dermed nemmere for at danne os et indtryk af haven.
  Jeg sidder her og tænker, at det er synd at fælde de store buske for at lave rosenbed, der er en del flotte i mellem. Er der ikke rigeligt plads til rosenbede andre steder i haven?
  Undskyld jeg blander mig, håber ikke det gør noget.
  Måske skal du have en inspirationstur til Samsø, du er velkommen og din mand med, hvis han har lyst, og I har tid.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Lisbeth.
   Tanken er bestemt ikke at fjerne buske og træer i det store bed. Det bliver blot beskåret og stammer op og skal derefter forenes med roserne.
   Tak for indbydelsen, håber vi snart kan komme på besøg.
   Hilsen Heike

   Slet
 3. Godmorgen Heike.Tusind tak for den dejlige tur rundt i dit nye paradis.Der er da noget jord at boldtre sig på.
  Glæder mig til at følge med i det hele.
  Rigtig dejlig dag Knus Jette

  SvarSlet
 4. Tak for turen. Dejlige rammer at bygge videre på. Glæder mig til at følge din have i de næste år.

  SvarSlet
 5. Hold nu op for en dejlig have med så spændende muligheder. Det ser ud som om, der er mange lækre træer og buske imellem - og dam! Det kan bliver supergodt. Man kan fornemme, at der er blevet tænkt over den have, og noget af det er blevet lidt vel voksent, men det kan en beskæring jo gøre meget ved. Jeg glæder mig også til at følge havens udvikling!

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, tror haven har været rigtig smuk og gennemført engang. Men som sælger sagde, det er et stort arbejde. Et arbejde jeg glædeligt overtager og sætter mit eget præg på.
   Hilsen Heike

   Slet
 6. orv hvor er det spændende, sikke med muligheder - rigtig god fornøjelse med at skabe lige det I vil - og mums hvor dejligt med en masse frugttræer

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Sussi.
   Du har helt ret, der er så mange muligheder.
   Hilsen Heike

   Slet
 7. Sikke en dejlig have. Der er måske plads til en god beskæring af de forskellige buske og træer. Dejligt med så meget læ, og en lille havedam.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Gitte.
   Tænker jeg må ud og investere i et ørnenæb. Det bliver der rigeligt brug for.
   Hilsen Heike

   Slet
 8. Sikke da et dejligt sted du har fået dig der :-) sikke mange muligheder og planer. Jeg siger som flere andre, lad være med at fare ud og fælde en hel masse, start med at stamme op og tynde ud, store træer og buske er guld værd i en have, men selvfølgelig kan de komme i vejen for andre planer og måske er der for megen skygge ved nogen af dem, men vent lidt.
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene.
   Vi har skam ingen planer om at fælde noget i haven. Der skal blot renses ud og klippes til.
   Hilsen Heike

   Slet
 9. Hej Heike
  Tak for en flot tur igennem den store flotte have, hvor er den dejlig :o)) og sikken en legeplads hundende har fået. Jeg er sikker på at du nok skal få sat skik og din stil på haven inden der går så længe så den bliver lige så smuk som den have i flyttede fra :O))) selvfølgelig skal du have roser i massevis. Jeg vil glæde mig SÅ meget til at se meget mere til hvad der kommer til at ske.
  Kæmpe knus fra Mig.

  SvarSlet

Emner på bloggen

"Claus Dalby" rose 2013 2014 agapanthus Akeleje Allium Anemone Angels Tumpet Asters beauty af moscow Beauty of Moscow Bellis Belægning Beton Beverly Bier Bjergknopurt Blogtræf Blommetræ Blomsterfrø Blå anemone Bog Brown Berry Brændeskur Buketter Buksbom Bænk Bær Campanula Glomerata Alba Cardinal Rouge Chili Chokoladeblomst Chrysanthemum Claus Dalby Clematis Cosmos Cream Beauty Daglilje dahlia Det gule bed Det hvide bed Det lange kig Det røde bed Det store Bed Digitalis Discovery Drivhus Efeu Ferskentræ Flagstangs bed Flaskegræskar Forhave Forspirring Forår Fransk anemone Frugthave Frugtlunden Frugtplantage Fugle fuglehus Fuji-Kirsebær træ Gaver Geoginer Geranium Gisselfeld Glasbær Gran Græs areal Græsplæne Gunnera Harridslevgaard slot Havedam Havefestival haveplan Havestue Hedera Helix Hegn Hestemynte Heuchera Hornvioler Hortensia Hosta Hunden Hyacint Høns Høstanemone Høstfloks insekthotel japansk kirsebærtræ Jordbær Jul Julehilsen Julekort Julekugler Julerose Julestjerne juletræ Kaprifolie Kartofler kastanjer Kattehale Kejserbusk Kejserkrone Killinger Kjeld Slot Klematis Klokkeranke Kløver Knopurt Kobjælde krans Kreative hjørne Krokus Krukker Krydderurter Krysantemum Kvashegn kvægurt Kæmpe Stenbræk kæmpe verbena Lanterner Lathyrus Lathyrus "Pink Pearl" Lavendel Ligusterhækken Lilje Lupin Lyng Løg Løjtnantshjerte Løtnantshjerte Magnolia Marmelukærme Marmelukærmebusk Mini Verbena Montbretia Morgenfrue Multi Blue Mælkebøtte Nellike New Dawn Nostalgie Oliventræ Opstammet Laurbærbusk Oregano Papaver orientale Paradisæbler Parthenocissus q. Engelmannii Pelargonier Pergola Perlehyacinter Potteskur Primula Prince of Orange Projekt 2013 Projekt 2014 projekter Purpur solhat Pyntekål Pæoner Påske Påskeliljer Queen of Night Ranunkel Redekasser Regnmåler Rhododendron Roma Romantiske Haver Rosenhave Roser Rosmarin Røllike Salvie Sankt Hans Urt Skovbedet Skovhaven Skærmlilje Sne Solhat Solsikke Sommerfugl Sommerfuglebusk Spanske margueritter Spir Sporebaldrian Stalden Statudestativ Stauder stedmorblomst stjerneskærm Stokrose Stolte kavaler Stormhat Studenternellike Syren Syrentræ Tallerkensmækker Tante Grøns Have Terrasse Tidselkugle Timian Tomat Tulipan Tusindfryd Tønde Valmue Vand Vasketøj Venbend Verbena Vibeæg Vidunderblomst Vildvin Vindrue vinget benved Vinter Vintergækker Vinterhi Voksblomst Værksted Willestrup Zinnia Æbletræ Åben Have