søndag den 20. august 2017

Når man ikke kan tøjle sin nysgerrighed!

Instagram kan være et farligt sted. I sidste uge, så jeg et opslag om en Åben Have ikke langt fra hvor vi bor. En have jeg brændende gerne ville opleve. En have der blev åbnet op for medlemmer af Haveselskabets kreds i Haderslev.
Men nu lå opslaget der, helt offentlig, og smilede til mig - hvad gør man så? Søger om tilgivelse og ikke tilladelse. Tilgivelse vidste jeg at jeg ville få, for havens ejer er et kendt og venligt ansigt.


Hvis det fine billede ikke afslører hvilken have vi party-crashede, så kan jeg fortælle, at vi tirsdag aften besøgte Fru Friis' Frøbo.
Vejrguderne var bestemt ikke i det bedste humør, og da haven åbnede kl. 19 stod det ned i stænger. Men havefolk er ikke sådan at skræmme med lidt vand, så inde i drivhuset stuvet vi sammen som sild i en tønde. Et fantastisk drivhus med både plads til hygge og dyrkning af diverse afgrøder. Overraskende nok, så fik jeg ikke taget billeder derinde, trods vores lange ophold.


Selvom jeg har fulgt Jettes blog i årevis, er det aldrig rigtig lykkes mig, at danne mig et overblik over hvordan haven er indrettet, så forventingens glæde var stor.
En forventning som i den grad blev indfriet.
Trods regnen, stod haven i fuld og flot flor. Overalt væltede blomsterne op af jorden og ud over bedkanten. Et blomsterflor som kunne gøre selv den bedste gartner grøn af misundelse.
Haven er en ganske almindelig villa haven og pladsen er bestemt ikke stor. Alligevel indholder den et væld af bede, små stier, hyggekroge, terrasser og planter i alle afskygninger. En fest for en haveelsker.


Langs huset ligger den store træterrasse med udkig ud over hele haven, samt det grønne område bag haven. Her står blomsterne i krukker og pryder de mange siddepladser, som terrassen indeholder.


Fra træterrassen kan man igennem pergolaen se ned til morgen terrassen, som ligger i yderste hjørne af haven. Jeg har fulgt med i pergolaens tilblivelse lige fra starten og var virkelig spændt på at opleve den i virkeligheden. Ord kan slet i beskrive, hvor fantastisk den er. Kan kun sige "WAUW - sådan en vil jeg også gerne have."


Pergolaen var ikke det eneste sted i haven, som satte gang i ideerne i mit lille havehoved. Det er ikke til at se det, men denne del af haven gemmer nogle af de praktiske ting, så som plæneklipper m.m. Syntes hjørnet er helt fantastisk og tænker at frodigheden op af rionettet skaber et skønt rum til noget, som hurtigt kunne være blevet et alt for kedeligt sted.


Kreativiteten i haven er ikke til at tage fejl af. Haven emmer af finurligheder og jeg elsker at gå på opdagelse, og se hvad jeg kan finde i krogene.


Ikke overraskende finder man frøer over det hele. I alle afskygninger og størrelser. Overalt bringer de smilet frem på læben og man er ikke et sekund i tvivl om, at frøerne her, er en passion for husets beboer.


 En time går hurtigt, når man er på opdagelse i en ny og spændende have. Selskabet skulle videre til næste stop og pludselig var haven igen helt stille.
Heldigvis gav det mulighed for en dejlig snak med både Jette og hendes søde mand. Vi fik tilgivelse for vores "ulovlige" besøg og et knus inden havelågen igen lukkede bag os.
Sikke en fantastisk måde at bruge en regnfuld tirsdag aften på. Ja, selv min dejlige mand, som ikke sådan lige er til havevandring, hyggede sig og blev begejstret over den skønhed, som men kan finde på en ganske almindelig villavej i Kolding.

Tusind tak til Jette og hendes mand for at åbne havelågen - håber i snart gør det igen.

3 kommentarer:

 1. Hej Heike
  Jeg har spekuleret på, hvordan det gik, for Jette var jo bekymret for det vejr de lovede. Jeg kan forstå, at det var med rette, heldigvis kom der en del alligevel, kan jeg forstå.
  Jo det er skam en flot have hr. og fru Friis har, jeg har heldigvis set den en par gange, der er mange flotte ting og planter på lidt plads, men det er fint det hele.
  Tak for turen -så jeg kunne få genopfrisket haven.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
 2. Skønne billeder fra det friiske frøbo, som helt bestemt er et besøg værd, så det var godt at du tog mod til dig og crashede ind sammen med folkene fra Haveselskabet. Heldighvis har de et stort drivhus... he, he.
  Tak for turen :)
  knus

  SvarSlet
 3. Kæreste Heike. Tusind tak for dine smukke ord, jeg sidder her og rødmer. Det var rigtig dejligt I ville kigge forbi og det var ærgerligt at vi ikke kunne holde på jer lidt længere, grundet næste havebesøg. Men kik endelig forbi igen, så vi har lidt mere tid til fordybelse og plantesnak og en bid kage. :)

  SvarSlet

Emner på bloggen

"Claus Dalby" rose 2013 2014 agapanthus Akeleje Allium Anemone Angels Tumpet Asters beauty af moscow Beauty of Moscow Bellis Belægning Beton Beverly Bier Bjergknopurt Blogtræf Blommetræ Blomsterfrø Blå anemone Bog Brown Berry Brændeskur Buketter Buksbom Bænk Bær Campanula Glomerata Alba Cardinal Rouge Chili Chokoladeblomst Chrysanthemum Claus Dalby Clematis Cosmos Cream Beauty Daglilje dahlia Det gule bed Det hvide bed Det lange kig Det røde bed Det store Bed Digitalis Discovery Drivhus Efeu Ferskentræ Flagstangs bed Flaskegræskar Forhave Forspirring Forår Fransk anemone Frugthave Frugtlunden Frugtplantage Fugle fuglehus Fuji-Kirsebær træ Gaver Geoginer Geranium Gisselfeld Glasbær Gran Græs areal Græsplæne Gunnera Harridslevgaard slot Havedam Havefestival haveplan Havestue Hedera Helix Hegn Hestemynte Heuchera Hornvioler Hortensia Hosta Hunden Hyacint Høns Høstanemone Høstfloks insekthotel japansk kirsebærtræ Jordbær Jul Julehilsen Julekort Julekugler Julerose Julestjerne juletræ Kaprifolie Kartofler kastanjer Kattehale Kejserbusk Kejserkrone Killinger Kjeld Slot Klematis Klokkeranke Kløver Knopurt Kobjælde krans Kreative hjørne Krokus Krukker Krydderurter Krysantemum Kvashegn kvægurt Kæmpe Stenbræk kæmpe verbena Lanterner Lathyrus Lathyrus "Pink Pearl" Lavendel Ligusterhækken Lilje Lupin Lyng Løg Løjtnantshjerte Løtnantshjerte Magnolia Marmelukærme Marmelukærmebusk Mini Verbena Montbretia Morgenfrue Multi Blue Mælkebøtte Nellike New Dawn Nostalgie Oliventræ Opstammet Laurbærbusk Oregano Papaver orientale Paradisæbler Parthenocissus q. Engelmannii Pelargonier Pergola Perlehyacinter Potteskur Primula Prince of Orange Projekt 2013 Projekt 2014 projekter Purpur solhat Pyntekål Pæoner Påske Påskeliljer Queen of Night Ranunkel Redekasser Regnmåler Rhododendron Roma Romantiske Haver Rosenhave Roser Rosmarin Røllike Salvie Sankt Hans Urt Skovbedet Skovhaven Skærmlilje Sne Solhat Solsikke Sommerfugl Sommerfuglebusk Spanske margueritter Spir Sporebaldrian Stalden Statudestativ Stauder stedmorblomst stjerneskærm Stokrose Stolte kavaler Stormhat Studenternellike Syren Syrentræ Tallerkensmækker Tante Grøns Have Terrasse Tidselkugle Timian Tomat Tulipan Tusindfryd Tønde Valmue Vand Vasketøj Venbend Verbena Vibeæg Vidunderblomst Vildvin Vindrue vinget benved Vinter Vintergækker Vinterhi Voksblomst Værksted Willestrup Zinnia Æbletræ Åben Have