tirsdag den 19. december 2017

19. december - Et ønske til haven

På vores tur til Fru Pedersens julehave tidligere på måneden, mødte vi denne lille fine fyr.


Moskusanden skulle være en fremragende haveven. Mest fordi den virkelig elsker at have dræbersnegle på menuen. Og dræbersnegle har vi fået at vide, er der rigtig mange af i den nye have.
Derfor er der plantet et frø i min tossede havehjerne. Måske vi skulle have os et par moskusænder! Haven er jo hegnet ind og vi har masser af stald til beskyttelse mod Mikkel ræv.


MEN vi har også havedam og mine tanker er, om den kan overleve sådan et par sneglebekæmpere.
Har du erfaringer med dette, vil jeg blive rigtig hvis du ville dele din erfaring med mig.

7 kommentarer:

 1. Vi fik moskusænder i sommers, blandt andet inspireret af Anette og John. Vi har ikke en dam, så jeg ved ikke hvordan den kommer til at se ud, men jeg kan forestille mig at den bliver noget plumret i det. Ænderne elsker vand, og de vender deres mad i vandet, så det bliver en anelse ulækkert :-) Bortset fra det, er de super søde, nemme, charmerende dyr, og vi er meget glade for vores ænder! Og, ja, de elsker dræbersnegle - som de gerne også lige skyller engang inden de glider ned :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, det var lidt det jeg frygtede. Syntes ikke det ville være super sjovt at få ødelagt min havedam af snask og snegleslim. Øv Øv.
   Knus Heike

   Slet
 2. Jeg har ingen erfaring med moskusænder, men de vil jo nok svine søen noget. Herovre er der flere som har indiske løbeænder, men om de er bedre, ved jeg ikke, de tager i hvert fald også snegle.
  Hvad vil hundene sige til ænder i haven?
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Ænder i haven er ikke aktuel inden Hailey er løbet over regnbuen. Hun elsker jagten, og jeg har hørt at moskusænder har en klo som kan gøre stor skade. Vi ønsker ikke at hun kommer til skade. Peanut er mild, selv killingerne er ligeglade med hende.
   Knus Heike

   Slet
 3. Hos os ødelægger de ikke dammen, eller planterne. Selvfølgelig vil de bade og pladre deri, de elsker jo vand. Dammen skal alligevel renses for visne blade og vandet skiftes af og til. Her tømmer vi dammen hvert andet år, så nedfaldne forrødnede blade kommer væk.
  Er sikker på i vil elske ændernes selskab i haven og især at i slipper af med de klæbrige snegle der kan ødelægge så meget.

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Anette.
   Vores dam er til fisk og der skal et rensningsfilter på, for at vi kan få gang i vandfaldet. Hvis de nøjes med at svømme er det okay, men hvis de plumre det hele til, så har vi et problem.
   Knus Heike

   Slet
 4. Jeg har både haft land, moskus og løbeænder.
  Moskusænder er rimelig rolige og kan gøres ret tamme. De ruger MANGE ællinger ud hvert år. De spiser gladeligt snegle og en del korn. De gamle tykke ænder flyver ikke, men teenagerne er besværlige og vil gerne flyve. De elsker at snadre i vand og mudder. De giver en god andesteg, men er ret besværlige at plukke. De har klør, men kan ikke skade hunde. Kun kradse os, hvis vi løfter dem.
  De går meget sent i seng om sommeren.
  De sviner en del.
  Løbeænder er sværere at gøre tamme. De sviner langt mindre, da de er meget mindre. De spiser flere snegle fordi de er meget aktive. Altid bevæger de sig i løb rundt efter snegle og guf.
  De elsker også at bade og dykke. Men fylder ikke så meget i dammen.
  De er meget sjove at se på.
  De går gerne sent i seng om sommeren, men er lettere at genne ind, da de altid løber i flok.
  De spiser ikke så meget korn.
  De er meget små at slagte, men lægger mange æg, der kan spises.
  Ruger ikke så ofte.
  Begge racer har fordele og ulemper. Men hvor er det skønt med en sneglefri have. Når andre samler dræbersnegle sidder jeg og kigger på ænderne. Det er en god deal.
  Vh Lotte

  SvarSlet

Emner på bloggen

"Claus Dalby" rose 2013 2014 agapanthus Akeleje Allium Anemone Angels Tumpet Asters beauty af moscow Beauty of Moscow Bellis Belægning Beton Beverly Bier Bjergknopurt Blogtræf Blommetræ Blomsterfrø Blå anemone Bog Brown Berry Brændeskur Buketter Buksbom Bænk Bær Campanula Glomerata Alba Cardinal Rouge Chili Chokoladeblomst Chrysanthemum Claus Dalby Clematis Cosmos Cream Beauty Daglilje dahlia Det gule bed Det hvide bed Det lange kig Det røde bed Det store Bed Digitalis Discovery Drivhus Efeu Ferskentræ Flagstangs bed Flaskegræskar Forhave Forspirring Forår Fransk anemone Frugthave Frugtlunden Frugtplantage Fugle fuglehus Fuji-Kirsebær træ Gaver Geoginer Geranium Gisselfeld Glasbær Gran Græs areal Græsplæne Gunnera Harridslevgaard slot Havedam Havefestival haveplan Havestue Hedera Helix Hegn Hestemynte Heuchera Hornvioler Hortensia Hosta Hunden Hyacint Høns Høstanemone Høstfloks insekthotel japansk kirsebærtræ Jordbær Jul Julehilsen Julekort Julekugler Julerose Julestjerne juletræ Kaprifolie Kartofler kastanjer Kattehale Kejserbusk Kejserkrone Killinger Kjeld Slot Klematis Klokkeranke Kløver Knopurt Kobjælde krans Kreative hjørne Krokus Krukker Krydderurter Krysantemum Kvashegn kvægurt Kæmpe Stenbræk kæmpe verbena Lanterner Lathyrus Lathyrus "Pink Pearl" Lavendel Ligusterhækken Lilje Lupin Lyng Løg Løjtnantshjerte Løtnantshjerte Magnolia Marmelukærme Marmelukærmebusk Mini Verbena Montbretia Morgenfrue Multi Blue Mælkebøtte Nellike New Dawn Nostalgie Oliventræ Opstammet Laurbærbusk Oregano Papaver orientale Paradisæbler Parthenocissus q. Engelmannii Pelargonier Pergola Perlehyacinter Potteskur Primula Prince of Orange Projekt 2013 Projekt 2014 projekter Purpur solhat Pyntekål Pæoner Påske Påskeliljer Queen of Night Ranunkel Redekasser Regnmåler Rhododendron Roma Romantiske Haver Rosenhave Roser Rosmarin Røllike Salvie Sankt Hans Urt Skovbedet Skovhaven Skærmlilje Sne Solhat Solsikke Sommerfugl Sommerfuglebusk Spanske margueritter Spir Sporebaldrian Stalden Statudestativ Stauder stedmorblomst stjerneskærm Stokrose Stolte kavaler Stormhat Studenternellike Syren Syrentræ Tallerkensmækker Tante Grøns Have Terrasse Tidselkugle Timian Tomat Tulipan Tusindfryd Tønde Valmue Vand Vasketøj Venbend Verbena Vibeæg Vidunderblomst Vildvin Vindrue vinget benved Vinter Vintergækker Vinterhi Voksblomst Værksted Willestrup Zinnia Æbletræ Åben Have