mandag den 16. oktober 2017

Starten er gået til projekt "Ny have"

Søndag havde vi dejligt vejr, rigtig have vejr.
Selv lå jeg på sofaen, efter en lørdag fyldt med godt humør og fejring af en god venindens runde fødselsdag. Da Flemming stod op, ændrede dagen sig pludselig fuldstændig - han ville i have!
Det er ikke tit jeg har oplevet, at min søde mand vil i haven uden at jeg først har bedt om det. Så sofa måtte være sofa, og op kom jeg i en vældig fart.


Det var denne store kaprifolie på terrassen, som trak i ham. Jeg har tidligere udtrykt et ønske om at få den fjernet, da den skygger rigtig meget på terrassen og stjæler alt lys i mit malerværelse.
Problemet er, at den er et stort virvar af grene og ikke bare sådan lige at nedlægge.
Det kræver sin mand og en motorsav.


Måske det var arbejdet med motorsaven der trak, måske det var noget andet. Men faktum er, at søndag måtte kaprifolien lade livet til fordel for lyset.


Min søde mand arbejde sig stille frem og lige pludselig var plænen fyldt med grene og den store runde busk forsvundet. At fjerne alle grenene var næsten det største arbejde.For anden gang i år, har vi fået ny terrasse.
Pludselig kan lyset komme helt ind i den bagerste krog under halvtaget og fylde stedet med den dejligste stemning. Min mave summer af sommerfugle og jeg glæder mig allerede så inderligt til, når sommeren kommer og vi igen kan benytte terrassen dagligt.


Det føles som om haven er blevet meget større, efter kaprifoliens fald. Det er nu ikke fordi pladsen skal stå urørt hen til evig tid. Er sikker på at vinteren bringer store haveplaner med sig, men for nu skal vi blot nyde lyset og pladsen.


Tilbage står kun en modbydelig rod, som venter på at komme op. Det må blive en anden dag, da køen for rødder, som skal op af jorden, godt kan gå hen og blive lang dette efterår.

Tak til min søde mand for den store og uundværlige hjælp. Nu glæder jeg mig blot til tirsdag, for der har gemalen sat hele hans fridag af til at gå i haven med mig. Sikke en uventet gave, at få.

8 kommentarer:

 1. Hej Heike
  Hvor var det bare godt, at din mand havde mod på at gå i gang med kaprifolien, så I kan få lys ind på terrassen. Sådan nogle mænd er nu en uvurderlig hjælp :)
  Det bliver spændende at høre hvad tirsdagens projekter går ud på.
  Knus
  Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth.
   Tirsdagen endte med en ren hyggedag, hvor vi blot slappede af. Dvs Flemming nåede dog lige at slå den store græsplæne.
   Knus Heike

   Slet
 2. Det var fint med kaprifolien, men det ble veldig fint uten også. Jeg forstår at det var godt å få den bort for å få mer lys og sol.
  Det var veldig kjekt å finne bloggen din.
  Ha det godt.
  Hilsen fra Turid

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Turid.
   Det er godt nok vildt hvor meget lys vi har fået ind i stuen efter kaprifoliens fald. Det kommer vi ikke til at fortryde.
   Hilsen Heike

   Slet
 3. Det er dejligt, når man kan hjælpes lidt ad :-)
  Sikke plads og lys I fik. Det er altid en stor beslutning, når veletablerede planter må lade livet, men til tider er det nødevendigt.
  Sidste år fældede vi 2 Søjle Avnbøg foran huset. De havde stået der siden 96 og var blevet stor, men de tog al lyset fra flere rum i huset. Det var hårdt, at se de faldt, men sikke lys vi fik i stuen.
  mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene.
   Du har helt ret, det er virkelig en stor beslutning. Heldigvis er haven jo ny for os, så vi har endnu ikke noget forhold til de store buske og træer, så det er lidt lettere at fælde/beskære løs.
   Hilsen Heike

   Slet
 4. Ih du milde hvor det hjalp, hold nu op. Det var godt den kom til at smage på Flemmings motorsav. Han er nu godt til det der havearbejde :o)
  Masser af knus fra mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hi hi, der er ikke noget der kan føle sig sikker, når Flemming hiver motorsaven frem. Det var en stor lettelse af få den fældet. Det kommer vi ikke til at fortryde.
   Knus Heike

   Slet

Emner på bloggen

"Claus Dalby" rose 2013 2014 agapanthus Akeleje Allium Anemone Angels Tumpet Asters beauty af moscow Beauty of Moscow Bellis Belægning Beton Beverly Bier Bjergknopurt Blogtræf Blommetræ Blomsterfrø Blå anemone Bog Brown Berry Brændeskur Buketter Buksbom Bænk Bær Campanula Glomerata Alba Cardinal Rouge Chili Chokoladeblomst Chrysanthemum Claus Dalby Clematis Cosmos Cream Beauty Daglilje dahlia Det gule bed Det hvide bed Det lange kig Det røde bed Det store Bed Digitalis Discovery Drivhus Efeu Ferskentræ Flagstangs bed Flaskegræskar Forhave Forspirring Forår Fransk anemone Frugthave Frugtlunden Frugtplantage Fugle fuglehus Fuji-Kirsebær træ Gaver Geoginer Geranium Gisselfeld Glasbær Gran Græs areal Græsplæne Gunnera Harridslevgaard slot Havedam Havefestival haveplan Havestue Hedera Helix Hegn Hestemynte Heuchera Hornvioler Hortensia Hosta Hunden Hyacint Høns Høstanemone Høstfloks insekthotel japansk kirsebærtræ Jordbær Jul Julehilsen Julekort Julekugler Julerose Julestjerne juletræ Kaprifolie Kartofler kastanjer Kattehale Kejserbusk Kejserkrone Killinger Kjeld Slot Klematis Klokkeranke Kløver Knopurt Kobjælde krans Kreative hjørne Krokus Krukker Krydderurter Krysantemum Kvashegn kvægurt Kæmpe Stenbræk kæmpe verbena Lanterner Lathyrus Lathyrus "Pink Pearl" Lavendel Ligusterhækken Lilje Lupin Lyng Løg Løjtnantshjerte Løtnantshjerte Magnolia Marmelukærme Marmelukærmebusk Mini Verbena Montbretia Morgenfrue Multi Blue Mælkebøtte Nellike New Dawn Nostalgie Oliventræ Opstammet Laurbærbusk Oregano Papaver orientale Paradisæbler Parthenocissus q. Engelmannii Pelargonier Pergola Perlehyacinter Potteskur Primula Prince of Orange Projekt 2013 Projekt 2014 projekter Purpur solhat Pyntekål Pæoner Påske Påskeliljer Queen of Night Ranunkel Redekasser Regnmåler Rhododendron Roma Romantiske Haver Rosenhave Roser Rosmarin Røllike Salvie Sankt Hans Urt Skovbedet Skovhaven Skærmlilje Sne Solhat Solsikke Sommerfugl Sommerfuglebusk Spanske margueritter Spir Sporebaldrian Stalden Statudestativ Stauder stedmorblomst stjerneskærm Stokrose Stolte kavaler Stormhat Studenternellike Syren Syrentræ Tallerkensmækker Tante Grøns Have Terrasse Tidselkugle Timian Tomat Tulipan Tusindfryd Tønde Valmue Vand Vasketøj Venbend Verbena Vibeæg Vidunderblomst Vildvin Vindrue vinget benved Vinter Vintergækker Vinterhi Voksblomst Værksted Willestrup Zinnia Æbletræ Åben Have