søndag den 10. juni 2018

Når sorgen melder sin ankomst

I fredags var en sorgens dag.
Fredag blev dagen, hvor vi alt for tideligt måtte sige farvel til vores gamle hund Hailey.

Fotograf Elisabeth Schifter
Vi har hele tiden vidst, at dette måtte blive hendes sidste sommer. Kroppen var noget sjusk og gigten havde i den grad godt fat i hende, i de kolde vintermåneder. Om 14 dage kunne hun være blevet 11 år, så hun var bestemt heller ikke en ung hund længere.


Den sidste uge havde hun haltet rigtig meget, trods behandling og medicin. Når en hund som Hailey ikke længere kan komme med på tur, løbe efter katten eller blot bevæge sig frit rundt, så skærer det en dybt ind i hjertet på en. En hård beslutning blevet taget og i fredags fik hun lov, at løbe ubesværet over regnbuen.


I haven med hunden er der nu helt stille. Vi sørger alle tre og selvom Peanut bliver overøst med kærlighed, kan vi godt mærke, at hun mangler sin storesøster.
Hailey blev lagt til at sove under det store kirsbærtræ på hendes lilla tæppe. Sammen med rodeobøllefanten er hun begravet på hendes ynglings plads med udsigt til kattelemmen. Og når tiden er til projekt Pergola, vil begge potesten fra By Helle Nørby blive lagt over hendes hvilested.


Det er første gang jeg siger farvel til en hund. Første gang jeg sender en sjæleven i forvejen over på den anden side. Jeg er ikke i tvivl om, at vi ses igen, for hun og jeg havde noget helt specielt sammen. Et bånd som end ikke døden kan bryde. Vi er forbundet uanset hvor vi er.

12 kommentarer:

 1. Hej Heike
  Nu sidder jeg her og tuder, jeg har sagt farvel mange gange, det er så trist, når man må tage den tunge beslutning. Jeg føler med jer alle tre, mon ikke Hailey har det godt nu, men det var ingen alder, min Vickey nåede de 14.
  Trøsteknus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth.
   Tak for dine smukke ord. Det er sådan en svær beslutning at sige farvel, men vi ved hun har det meget bedre nu.
   Knus Heike

   Slet
 2. Kære Heike, jeg sidder også med en lille dryp i øjenkrogen, så trist det er for jer lige nu, men modigt og ordentligt at gøre det det skal gøres når det er tid.
  Kram til dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Ulla.
   Det har bestemt været en svær beslutning og en endnu sværere tid efterfølgende. Nu må vi se fremad og huske, at vi stadigvæk har en skøn hund i huset.
   Knus Heike

   Slet
 3. Kære Heike. Jeg sidder med en stor trist knude i maven og tårene trillende. Det er så hårdt og tungt at skulle tage sådan en beslutning - og det gør ondt... pokkers ondt. Følelsen og savnet forsvinder aldrig, men jeg ved at du vil finde en ganske særlig plads til hende dybt i dit hjerte. Jeg tror også at vi mødes igen - og det trøster mig at tænke på. Og indtil da, så er jeg sikker på at mange dejlige hunde har venter på hende på den anden side. Jeg kender ihvertfald nogle stykker som godt kunne lege med sådan en smuk pige som Hailey.
  Stort knus og tusinde tanker til jer alle 3.
  Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Susan.
   Tak for dine ord og tanker. Vi er kommet godt igennem den første tid og nyder, at vi stadigvæk har Peanut. Hailey har en helt særlig plads i vores hjerter og den kan ingen tage fra hende. Og som du selv siger, så ses vi jo igen.
   Knus Heike

   Slet
 4. Kære Heike og Flemming, gør mig ondt at høre. Vi med dyr må på et tidspunkt tage den tunge men eneste rigtige beslutning, enden på et liv og kærlighedsforhold. Nemt bliver det aldrig, men betingelsen fra starten. Lyder til I har fundet en fin plads, til Hailey. Dejligt I kom forbi, det satte vi pris på. Om fem år, kommer vi og ser jeres pergola, det lange bue og alle de skønne blomster.
  Venligst Henrik og Janne.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Henrik.
   Vi kender vilkårene når vi åbner dørene for et kæledyr, men lukker øjnene for, hvor slemt det bliver, når vi kommer til enden. Heldigvis for os, har vi stadigvæk Peanut til at fylde huset med sjov og leg.
   Knus Heike

   Slet
 5. Kære Heike, hvor jeg føler med jer. Det er hårdt at sige farvel til sine kære dyr hver eneste gang det skal gøres, men det er prisen for kærligheden og alle de dejlige oplevelser de har givet.
  Jeg har desværre måtte tage afsked med begge mine hunde inden for det sidste halve år og jeg synes godt nok det er tomt uden hunde.
  Hvor er det nogle skønne billeder af dig og Hailey, de vidner om jeres dejlige oplevelser:-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth.
   Hvor skrækkelig, at du har mistet to inden for kort tid. Vi trøster os med at Peanut endnu fylder vores hus med pjat og leg.
   Knus Heike

   Slet
 6. Hvor skriver du smukt om din lille hundeven, jeg blev helt rørt, for svært er det at sige farvel

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Sussi.
   Det er svært at sige farvel, men som Lisbeth skriver, så er det prisen for ubetinget kærlighed og masser af gode minder, som vi har med vores kæledyr.
   Knus Heike

   Slet

Emner på bloggen

"Claus Dalby" rose 2013 2014 agapanthus Akeleje Allium Anemone Angels Tumpet Asters beauty af moscow Beauty of Moscow Bellis Belægning Beton Beverly Bier Bjergknopurt Blogtræf Blommetræ Blomsterfrø Blå anemone Bog Brown Berry Brændeskur Buketter Buksbom Bænk Bær Campanula Glomerata Alba Cardinal Rouge Chili Chokoladeblomst Chrysanthemum Claus Dalby Clematis Cosmos Cream Beauty Daglilje dahlia Det gule bed Det hvide bed Det lange kig Det røde bed Det store Bed Digitalis Discovery Drivhus Efeu Ferskentræ Flagstangs bed Flaskegræskar Forhave Forspirring Forår Fransk anemone Frugthave Frugtlunden Frugtplantage Fugle fuglehus Fuji-Kirsebær træ Gaver Geoginer Geranium Gisselfeld Glasbær Gran Græs areal Græsplæne Gunnera Harridslevgaard slot Havedam Havefestival haveplan Havestue Hedera Helix Hegn Hestemynte Heuchera Hornvioler Hortensia Hosta Hunden Hyacint Høns Høstanemone Høstfloks insekthotel japansk kirsebærtræ Jordbær Jul Julehilsen Julekort Julekugler Julerose Julestjerne juletræ Kaprifolie Kartofler kastanjer Kattehale Kejserbusk Kejserkrone Killinger Kjeld Slot Klematis Klokkeranke Kløver Knopurt Kobjælde krans Kreative hjørne Krokus Krukker Krydderurter Krysantemum Kvashegn kvægurt Kæmpe Stenbræk kæmpe verbena Lanterner Lathyrus Lathyrus "Pink Pearl" Lavendel Ligusterhækken Lilje Lupin Lyng Løg Løjtnantshjerte Løtnantshjerte Magnolia Marmelukærme Marmelukærmebusk Mini Verbena Montbretia Morgenfrue Multi Blue Mælkebøtte Nellike New Dawn Nostalgie Oliventræ Opstammet Laurbærbusk Oregano Papaver orientale Paradisæbler Parthenocissus q. Engelmannii Pelargonier Pergola Perlehyacinter Potteskur Primula Prince of Orange Projekt 2013 Projekt 2014 projekter Purpur solhat Pyntekål Pæoner Påske Påskeliljer Queen of Night Ranunkel Redekasser Regnmåler Rhododendron Roma Romantiske Haver Rosenhave Roser Rosmarin Røllike Salvie Sankt Hans Urt Skovbedet Skovhaven Skærmlilje Sne Solhat Solsikke Sommerfugl Sommerfuglebusk Spanske margueritter Spir Sporebaldrian Stalden Statudestativ Stauder stedmorblomst stjerneskærm Stokrose Stolte kavaler Stormhat Studenternellike Syren Syrentræ Tallerkensmækker Tante Grøns Have Terrasse Tidselkugle Timian Tomat Tulipan Tusindfryd Tønde Valmue Vand Vasketøj Venbend Verbena Vibeæg Vidunderblomst Vildvin Vindrue vinget benved Vinter Vintergækker Vinterhi Voksblomst Værksted Willestrup Zinnia Æbletræ Åben Have