onsdag den 7. juni 2017

Blogtræf 2017


Geografisk haven i Kolding var endnu engang rammen omkring en fantastisk dag i overdådigt selskab. Blogtræf på Grundlovsdag er for mig ikke en mulighed, det er en nødvendighed.


Som altid var pavillonen på bakketoppen samlingspunktet for træffet. Stor tak til Jette, Ulla og Malcom for at stå for herlighederne og ikke mindst de lækkere kager.


Ulig de andre år, var denne dag lidt atypisk for mig. Som Kirsten fra Kirstens Have på et tidspunkt sagde til mig: "Vi er ikke så sociale i dag" og det havde hun bestemt ret i. For første gang nogensinde, tilbragte jeg det meste af dagen ved havens auktion - blev simpelthen grebet af stemningen.
Der var ganske få ting, som jeg gerne ville byde på, og selvfølgelig var der lang ventetid inden disse kom for.


En smule hygge blev det dog til. Omkring kl. 13 ville maven have mad og det fik den. Hjertet blev fyldt op af den skønne stemning, som altid er omkring bordet under træffet. Det summer af samtale og den står aldrig stille, man får simpelthen følelsen af, at her sidder mennesker, som har kendt hinanden hele livet. En fantastisk følelse.

Jeg nåede dog en halv runde rundt i haven og fik gjort ganske få indkøb. Nok flere indkøb end jeg ville, da jeg jo ikke helt kan huske hvordan min nye have ser ud. Men alligevel indkøb jeg ikke syntes jeg kunne undvære.


To insekthoteller var første indkøb. Det blev til to fordi jeg overhovedet ikke kunne bestemme mig! Nu glæder jeg mig blot til at få dem hængt op på et perfekt sted i næste have.

På auktionen blev jeg som sagt grebet af stemningen. Tre skønne iris fik jeg budt på og med hjem kom de til en formidabel pris. Så nu er der ikke andet for end at jeg må lave et bed, hvor de passer ind. Ligeledes fik jeg budt på en solbærbusk. Det var vist ren impuls, fordi jeg ved at jeg på sigt vil have en bærhave. Men nu er den købt, så finder jeg nok ud af noget.


Grunden til at jeg stod i timevis på auktionen, var nu engang opstammende roser. Heldig som jeg var fik jeg også en med hjem. Den smukkeste Rhapsody in Blue blev klemt ind i bilen på passagersædet og overlevede køreturen hjem.


Må også indrømme at jeg måske ikke helt tænkte klart i mine indkøb. For det er så let at købe, og derefter sætte af ved blogpavillionen, gå på indkøb igen og tilbage og sætte af. Men der kommer et punkt, hvor alle indkøb skal ud til bilen! Ja, som i kan hører var det ikke gennemtænkt, for sådan en som jeg, der ikke må bære særlig meget.
Så sidste indkøb blev praktisk. En lille vogn blev min hjælper, så jeg kunne få alle mine skønheder ud til bilen og med hjem.


Alt i alt en helt igennem fantastisk dag.
Glæder mig allerede til næste år.


12 kommentarer:

 1. tak for sidst - det var megahyggeligt som sædvanligt :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak. Ja, det må man sige. Kunne forstå at du nu er blevet en del af det officielle opsætter crew. Tillykke.
   Hilsen Heike

   Slet
 2. Den vogn er altså også bare så fin :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er den i hvert fald, Sussi.
   Tror jeg bliver rigtig glad for den, som hjælper i haven.
   Hilsen Heike

   Slet
 3. Kunne man købe sådan en vogn? Du har ikke været med nok gange, for man erfarer, at man slet ikke kan slæbe på alt det, man gerne vil købe. Jeg købte næsten ingenting i år, men alligevel var jeg ved at forslæbe mig på vej ud. Måske var det blomsterne fra Helle, der gjorde det :) Jeg har aldrig deltaget i auktionen, måske skal jeg prøve det.
  Jeg kan ikke får et rosenblogtræf passet ind, hvis der bliver et, bliver det ret impulsivt, sandsynligvis i uge 26. Hvis du har tid er du velkommen, men da er du vel ved at pakke?
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Ha,ha,Lisbeth.
   Første år, måtte jeg tilkalde en kammerat som kom og slæbte. Det var før jeg blev Blogger. Men jeg lærte åbenbart ikke af den erfaring!
   Uha, uge 26 er helt sikkert presset for mig, da vi flytter i den uge. Men pyt, så kommer jeg bare næste år.
   Hilsen Heike

   Slet
 4. Tak for sidst. Det var en virkelig hyggelig dag:) Du gjorde nogle gode køb, og nu har du vognen til næste år:)

  SvarSlet
  Svar
  1. Selv tak, Susanne.
   Dejligt at se dig igen. Håber også du fik guld med hjem til solbakken.
   Hilsen Heike

   Slet
 5. Det er en skøn verden man tager del i som blogger, at dele sin havepassion, der ellers så tit mødes med undren andre steder, kommentarer som. Det må kræve meget tid med den have, eller sikke I må knokle. Blandt bloggere er det hobby og passion, ingen støn. Fine planter, hvad har jeg misset, Her I fået en ny have ?
  Henrik

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Henrik.
   Havepassionen er bestemt ikke noget alle kan forstå og jeg kan slet ikke forstå at man kan leve uden.
   Jubi yeah, du har misset vi har fået ny have, her på falderebet. Det er gået lidt stærkt, men sådan er det når man bliver forelsket. Et lille jordlod på 7000 kvm er fremadrettet min sted at koble fra.
   Hilsen Heike

   Slet
 6. Jeg morer mig kosteligt over din beskrivelse med at blive grebet af stemningen... UHA.. der kan ryge meget hjem på den konto!! :o) Men med en helt ny have der står og venter lige om hjørnet, så må det også krible i plantefingrene. Tusind tak for sidst, det var som altid super hyggeligt.

  SvarSlet
 7. Mange tak for sidst, det var virkelig hyggeligt. Ja... nogle bruger barnevognen, andre køber en vogn til at slæbe planterne hjem i...
  Knus

  SvarSlet

Emner på bloggen

"Claus Dalby" rose 2013 2014 agapanthus Akeleje Allium Anemone Angels Tumpet Asters beauty af moscow Beauty of Moscow Bellis Belægning Beton Beverly Bier Bjergknopurt Blogtræf Blommetræ Blomsterfrø Blå anemone Bog Brown Berry Brændeskur Buketter Buksbom Bænk Bær Campanula Glomerata Alba Cardinal Rouge Chili Chokoladeblomst Chrysanthemum Claus Dalby Clematis Cosmos Cream Beauty Daglilje dahlia Det gule bed Det hvide bed Det lange kig Det røde bed Det store Bed Digitalis Discovery Drivhus Efeu Ferskentræ Flagstangs bed Flaskegræskar Forhave Forspirring Forår Fransk anemone Frugthave Frugtlunden Frugtplantage Fugle fuglehus Fuji-Kirsebær træ Gaver Geoginer Geranium Gisselfeld Glasbær Gran Græs areal Græsplæne Gunnera Harridslevgaard slot Havedam Havefestival haveplan Havestue Hedera Helix Hegn Hestemynte Heuchera Hornvioler Hortensia Hosta Hunden Hyacint Høns Høstanemone Høstfloks insekthotel japansk kirsebærtræ Jordbær Jul Julehilsen Julekort Julekugler Julerose Julestjerne juletræ Kaprifolie Kartofler kastanjer Kattehale Kejserbusk Kejserkrone Killinger Kjeld Slot Klematis Klokkeranke Kløver Knopurt Kobjælde krans Kreative hjørne Krokus Krukker Krydderurter Krysantemum Kvashegn kvægurt Kæmpe Stenbræk kæmpe verbena Lanterner Lathyrus Lathyrus "Pink Pearl" Lavendel Ligusterhækken Lilje Lupin Lyng Løg Løjtnantshjerte Løtnantshjerte Magnolia Marmelukærme Marmelukærmebusk Mini Verbena Montbretia Morgenfrue Multi Blue Mælkebøtte Nellike New Dawn Nostalgie Oliventræ Opstammet Laurbærbusk Oregano Papaver orientale Paradisæbler Parthenocissus q. Engelmannii Pelargonier Pergola Perlehyacinter Potteskur Primula Prince of Orange Projekt 2013 Projekt 2014 projekter Purpur solhat Pyntekål Pæoner Påske Påskeliljer Queen of Night Ranunkel Redekasser Regnmåler Rhododendron Roma Romantiske Haver Rosenhave Roser Rosmarin Røllike Salvie Sankt Hans Urt Skovbedet Skovhaven Skærmlilje Sne Solhat Solsikke Sommerfugl Sommerfuglebusk Spanske margueritter Spir Sporebaldrian Stalden Statudestativ Stauder stedmorblomst stjerneskærm Stokrose Stolte kavaler Stormhat Studenternellike Syren Syrentræ Tallerkensmækker Tante Grøns Have Terrasse Tidselkugle Timian Tomat Tulipan Tusindfryd Tønde Valmue Vand Vasketøj Venbend Verbena Vibeæg Vidunderblomst Vildvin Vindrue vinget benved Vinter Vintergækker Vinterhi Voksblomst Værksted Willestrup Zinnia Æbletræ Åben Have