søndag den 10. januar 2016

Barnlig glæde


Så kom sneen her i Hedensted, og med den, kom et væld af godt humør og barnlig glæde.
Heldigvis havde jeg fri fredag og kunne rigtig nyde det smukke vejr. Nyde gjaldt det i den grad om, da vejrguderne lovede, at det kun ville vare en kort stund.


Overalt i haven lå et drys af det skønneste puddersne og smilede glad til mig.
 I mine termer er der både glæde og sorg ved at have hunde i vintervejr. En af de store sorger og glæder, er at de løber rundt i haven og nyder det lækkere sne, men på en og samme tid  ødelægger deres leg og glæde, det smukke jomfruelige snedække. Det gør dog ingenting, i det mindste har jeg nogen at dele min barnlige sneglæde med.


Sne tid er også lygte tid. Desværre for os, kan vi ikke se så meget af haven fra vores stue, og derfor har vi sjældent pyntet op med levende lys i lanterne. Men sneen lokker og jeg må hele tiden ud og selv løbe lidt rundt i den og lige pludselig får man glæde af havens blafrende lanterner.Nogen som også sætter tydelig spor i sneen er fuglene. Nogle gange vilde og forvirrede spor, andre gange mere målrettet og ligeud.


Det er for mig en vigtig reminder om, at der er nogen som har svært ved at finde føde i denne tid og det må jeg bestemt gøre noget ved.
Vi fodre i forvejen med nødder, men når først kulden sætter rigtig ind, så opgraderes der med flere mere lækkere sager.
I år har jeg lavet en kæmpe rand med fedt, bær og havregryn. Udover at være spiselig, så ser den også fantastisk ud. Håber fuglene er lige så glade for den, som jeg er.


6 kommentarer:

 1. Så fin en kage du serverer for haves fugle. Ja det er vigtigt at huske dem nu hvor der har været sne og de lover frost.

  En af glæderne ved sne er foruden at det ser mere venligt og ikke så trist, er hundens glæde ved sne. Så vidt jeg kan huske er den ene af dine to hunde slet ikke glad for sne, men de yngste er meget glad for sne.
  Her skabte sneen enorm glæde, og så bærer jeg over med at han roder rundt i sne, sneen er alligevel allerede væk
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kirsten.
   Begge mine hunde er skam glæde for sne. Det store er blot ved at være gammel og sær, så man kan aldrig vide hvad den en dag ikke lyster! Endnu en glæde ved at have hund.
   Hilsen Heike

   Slet
 2. Hej Heike, sneen er smuk. I går kom den noget uventet for mig ,pludselig faldt de største hvide bløde flager af sne ned fra himlen. Så vi måtte da også od i det og Alma hun kunne slet ikke få nok :o)
  Ulempen ved sneen når man som jeg bor i byen, er at det bliver glat og der bliver saltet. Det er små hundepoter ikke så glade ved, så her får Alma potebad flere gange om dagen med efterfølgende potesmøring :o)
  Kh Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Sikke en fantastisk uventet glæde med de store snefnug. Er sikker på at Alma har nydt det, til trods for at det koster en masse afvaskninger af poterne.
   Hilsen Heike

   Slet
 3. Det er da vist en luksuskage du giver fuglene der :) Her i huset er kattene generelt ikke specielt begejstrede for det der hvide stads, men nogle gange tager pokker ved dem og så pisker de igennem haven og sneen...og så indenfor igen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret, det er noget af en luksus kage. Men pyt, det ser jo super godt ud.
   Hilsen Heike

   Slet

Emner på bloggen

"Claus Dalby" rose 2013 2014 agapanthus Akeleje Allium Anemone Angels Tumpet Asters beauty af moscow Beauty of Moscow Bellis Belægning Beton Beverly Bier Bjergknopurt Blogtræf Blommetræ Blomsterfrø Blå anemone Bog Brown Berry Brændeskur Buketter Buksbom Bænk Bær Campanula Glomerata Alba Cardinal Rouge Chili Chokoladeblomst Chrysanthemum Claus Dalby Clematis Cosmos Cream Beauty Daglilje dahlia Det gule bed Det hvide bed Det lange kig Det røde bed Det store Bed Digitalis Discovery Drivhus Efeu Ferskentræ Flagstangs bed Flaskegræskar Forhave Forspirring Forår Fransk anemone Frugthave Frugtlunden Frugtplantage Fugle fuglehus Fuji-Kirsebær træ Gaver Geoginer Geranium Gisselfeld Glasbær Gran Græs areal Græsplæne Gunnera Harridslevgaard slot Havedam Havefestival haveplan Havestue Hedera Helix Hegn Hestemynte Heuchera Hornvioler Hortensia Hosta Hunden Hyacint Høns Høstanemone Høstfloks insekthotel japansk kirsebærtræ Jordbær Jul Julehilsen Julekort Julekugler Julerose Julestjerne juletræ Kaprifolie Kartofler kastanjer Kattehale Kejserbusk Kejserkrone Killinger Kjeld Slot Klematis Klokkeranke Kløver Knopurt Kobjælde krans Kreative hjørne Krokus Krukker Krydderurter Krysantemum Kvashegn kvægurt Kæmpe Stenbræk kæmpe verbena Lanterner Lathyrus Lathyrus "Pink Pearl" Lavendel Ligusterhækken Lilje Lupin Lyng Løg Løjtnantshjerte Løtnantshjerte Magnolia Marmelukærme Marmelukærmebusk Mini Verbena Montbretia Morgenfrue Multi Blue Mælkebøtte Nellike New Dawn Nostalgie Oliventræ Opstammet Laurbærbusk Oregano Papaver orientale Paradisæbler Parthenocissus q. Engelmannii Pelargonier Pergola Perlehyacinter Potteskur Primula Prince of Orange Projekt 2013 Projekt 2014 projekter Purpur solhat Pyntekål Pæoner Påske Påskeliljer Queen of Night Ranunkel Redekasser Regnmåler Rhododendron Roma Romantiske Haver Rosenhave Roser Rosmarin Røllike Salvie Sankt Hans Urt Skovbedet Skovhaven Skærmlilje Sne Solhat Solsikke Sommerfugl Sommerfuglebusk Spanske margueritter Spir Sporebaldrian Stalden Statudestativ Stauder stedmorblomst stjerneskærm Stokrose Stolte kavaler Stormhat Studenternellike Syren Syrentræ Tallerkensmækker Tante Grøns Have Terrasse Tidselkugle Timian Tomat Tulipan Tusindfryd Tønde Valmue Vand Vasketøj Venbend Verbena Vibeæg Vidunderblomst Vildvin Vindrue vinget benved Vinter Vintergækker Vinterhi Voksblomst Værksted Willestrup Zinnia Æbletræ Åben Have