tirsdag den 7. februar 2017

Når sneen falder ren og blid.....må det være chili tid!

Udenfor daler de smukkeste snefnug ned fra himmelen. Åh, hvor jeg dog elsker sne af hele mit hjerte. Det skaber en ubeskrivelig barnlig glæde i mig, som får sommerfuglene i maven til at baske afsted.


Min fridag var kærkommen og jeg fik i den grad nydt det skønne vintervejr.
Inde foran den varme brændeovn hygede jeg med en tur igennem haveblogland. Hvor er det skønt igen at have tid til at nyde jeres fortællinger, og nyde dem det gør jeg bestemt.

Til min store overraskelse opdagede jeg dog at jeg var voldsom bagud! Havde tidligere besluttet mig at holde godt øje med bloggene, her først på året, da jeg gerne vil tidlig i gang med at så chilier. Har dog ikke været helt sikker på, hvornår tiden var inde.
Og på denne snefyldte tirsdag i februar opdagede jeg, at nogle allerede havde sået chilier for en uge side. Så var der ikke andet for end at komme i gang.


Alt i mens mit jord tøede op i baggangen, gennemgik jeg årets beholdning af chilifrø. Sidste år fik jeg foræret lidt chilier af mine skønne naboer, som også har en stor forkærlighed for de stærke og farverige frugter. Syntes det er sjovest at dyrke de frø jeg har fået foræret, også selvom jeg ikke ved hvad sorten hedder. Historien bag er vigtigere for mig.


Det blev til fem forskellige sorter, som alle kommer fra venner og bekendte. Ja og så regner jeg med at købe mig til en enkel færdiglavet jalepeno plante, for dem kan vi ikke undvære.


Antal sorter passede lige præcis til en plante kasse. Den er nu pakket i plastik og stå i badeværelset under håndvasken. Her er dejlig lunt og her skal de små frø nok få en god start på livet.

Er der flere som er begyndt at forspire andre planter?

10 kommentarer:

 1. Hej. Held og lykke med chilierne. Det er et spændende sortiment. Jeg har også sået nogle, har dog kun én slags og det er frø, jeg har taget fra en chili vi fik i en måltidskasse. Det var fordi, det var en rigtig god chili!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Birgitte.
   Jeg aner slet ikke hvordan disse smager, men syntes de ser super flotte ud.
   Mange hilsner Heike

   Slet
 2. Jeg er vist bare ikke sådan-én der forspirer. Men jeg ville gerne være det :-) Det ser så flittigt og fint ud på billeder som dine. Jeg sår alt det man kan så på friland, og så drømmer jeg hvert år om at næste år vil jeg blive bedre til det med forspiring :-) Jeg vil spændt afvente dine chilier!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Nana.
   Jeg elsker at forspire og se tingene gro. Ja, det er et stort arbejde, men for mig er det det hele værd. Nu må vi se hvordan chilierne bliver.
   Knus Heike

   Slet
 3. ikke endnu, men skal her i slutningen af måned i gang med tomaterne :) :) - og chilier må jeg desværre droppe i år, pga. resten af familien ikke ønsker at spise dem :(

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Tim.
   Vi er kun to om at spise chilierne, så tænker at vi får rigtig mange i overskud. Men lige som sidste år, så giver jeg dem bare væk. Glæden ved at se dem gro og glæden ved at glæde andre er guld værd.
   Mange hilsner Heike

   Slet
 4. Da hverken Carsten eller jeg kan lide chili, sår jeg ikke chili. I vinterferien (uge 8) går jeg dog i gang med at så tomater og sikkert også nogle zinnia.

  For et par uger siden vintersåede jeg, det har jeg ikke prøvet før, så det er spændende, om det bliver en succes.

  SvarSlet
  Svar
  1. Spændende med dit vintersånings projekt, er sikker på det nok skal blive en succes. Jeg mangler endnu at købe zennia frø, for dem kan man helt bestemt ikke undvære i haven.
   Mange hilsner Heike

   Slet
 5. Jeg sådde chili for fem uker siden, så de er godt i gang! Har ikke mye erfaring med chili, så foreløpig har jeg bare en sort. Når jeg blir mer vant til å bruke dem, skal jeg utvide med flere ulike. Deilig å få frø fra andre, det er en fin delingskultur! Ha en fin lørdag! Hilsen Anne-Kristin

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Anne-Kristin.
   Ville ønske at jeg havde gaven, at begrænse sig - men det formår jeg desværre ikke. Jeg har heller ikke store erfaringer med at så chili, så jeg følger blot hvad de andre på blogland gør, og så ser vi hvad der sker.
   Hilsen Heike

   Slet

Emner på bloggen

"Claus Dalby" rose 2013 2014 agapanthus Akeleje Allium Anemone Angels Tumpet Asters beauty af moscow Beauty of Moscow Bellis Belægning Beton Beverly Bier Bjergknopurt Blogtræf Blommetræ Blomsterfrø Blå anemone Bog Brown Berry Brændeskur Buketter Buksbom Bænk Bær Campanula Glomerata Alba Cardinal Rouge Chili Chokoladeblomst Chrysanthemum Claus Dalby Clematis Cosmos Cream Beauty Daglilje dahlia Det gule bed Det hvide bed Det lange kig Det røde bed Det store Bed Digitalis Discovery Drivhus Efeu Ferskentræ Flagstangs bed Flaskegræskar Forhave Forspirring Forår Fransk anemone Frugthave Frugtlunden Frugtplantage Fugle fuglehus Fuji-Kirsebær træ Gaver Geoginer Geranium Gisselfeld Glasbær Gran Græs areal Græsplæne Gunnera Harridslevgaard slot Havedam Havefestival haveplan Havestue Hedera Helix Hegn Hestemynte Heuchera Hornvioler Hortensia Hosta Hunden Hyacint Høns Høstanemone Høstfloks insekthotel japansk kirsebærtræ Jordbær Jul Julehilsen Julekort Julekugler Julerose Julestjerne juletræ Kaprifolie Kartofler kastanjer Kattehale Kejserbusk Kejserkrone Killinger Kjeld Slot Klematis Klokkeranke Kløver Knopurt Kobjælde krans Kreative hjørne Krokus Krukker Krydderurter Krysantemum Kvashegn kvægurt Kæmpe Stenbræk kæmpe verbena Lanterner Lathyrus Lathyrus "Pink Pearl" Lavendel Ligusterhækken Lilje Lupin Lyng Løg Løjtnantshjerte Løtnantshjerte Magnolia Marmelukærme Marmelukærmebusk Mini Verbena Montbretia Morgenfrue Multi Blue Mælkebøtte Nellike New Dawn Nostalgie Oliventræ Opstammet Laurbærbusk Oregano Papaver orientale Paradisæbler Parthenocissus q. Engelmannii Pelargonier Pergola Perlehyacinter Potteskur Primula Prince of Orange Projekt 2013 Projekt 2014 projekter Purpur solhat Pyntekål Pæoner Påske Påskeliljer Queen of Night Ranunkel Redekasser Regnmåler Rhododendron Roma Romantiske Haver Rosenhave Roser Rosmarin Røllike Salvie Sankt Hans Urt Skovbedet Skovhaven Skærmlilje Sne Solhat Solsikke Sommerfugl Sommerfuglebusk Spanske margueritter Spir Sporebaldrian Stalden Statudestativ Stauder stedmorblomst stjerneskærm Stokrose Stolte kavaler Stormhat Studenternellike Syren Syrentræ Tallerkensmækker Tante Grøns Have Terrasse Tidselkugle Timian Tomat Tulipan Tusindfryd Tønde Valmue Vand Vasketøj Venbend Verbena Vibeæg Vidunderblomst Vildvin Vindrue vinget benved Vinter Vintergækker Vinterhi Voksblomst Værksted Willestrup Zinnia Æbletræ Åben Have