Så frem med gryden og ingredienserne til selv at lave fuglemad.
Opskriften fandt jeg på Havefolket. Og selvom lugten af smeltet svinefedt ikke lige er min kop the, så blev der fyldt plastikkopper til der ikke var mere tilbage i gryden.
Gryden med 'snask' så sådan ud:
Efter et par dages venten glædede jeg mig frygtelig meget til at se mine små kreationer, og hænge dem ud i træerne til de små fugle.
Men lykken var kort. Det lykkes mig ikke at få foderet helskindet ud af koppen. Lavede to forsøg, og begge knækkede på midten, selvom jeg var meget forsigtig med at klippe.
Som i kan se på billedet var det ikke just hvad jeg havde forventet af de flotte kopper fyldt med guf.
Så nu spørger jeg jer, kære læsere - Hvad har jeg gjort forkert?
Jeg har aldrig selv lavet fuglemad, men jeg har købt fedt,som ligger klar i køleskabet, så jeg er meget interesseret i, hvad du har gjort forkert, da jeg også havde tænkt mig at bruge denne opskrift!
SvarSletJeg tror måske at det er fordi du har for meget fyld i, så der ikke er fedt nok til at klistre det sammen.
SvarSletNår jeg laver fuglefoder, bruger jeg ofte billig margarine 1 hel pakke og 1 hel pose ren havregryn, jeg lægger det bare direkte i foderhuset, da de alligevel æder sådan en stor portion på et par dage, når det er rigtig koldt.
Jeg så i Frihuset at de blandende mel i også. Men ved ikke om det er det der gør forskellen.
SvarSletJeg har også hidtil lavet dem af fedt og masser af fyld, men de har lige været en tur i fryseren når de er færdige. Jeg kommer dem også i urtepotter og så må de små fjerede selv kravle ind og tage for sig af retterne, hvilket de gerne gør. I år oplevede jeg dog at en af fedtkuglerne gled ud af urtepotten, helt sikkert fordi det har været så varmt. Måske også det der er sket med dine.
SvarSletSom Dorthe skriver ovenover, så jeg også Frihusets udsendelse idag, hvor de lavede en fugledej. Grunden til de kom mel i fedtet var noget med at fedt krystaliserer og det kan fuglene ikke tåle. Det er sikkert rigtig når de siger det, men jeg har aldrig hørt om det før og indtil videre fortsætter jeg nu med de almindelige fedtblandninger.
God fornøjelse med dit videre projekt. :o)