søndag den 24. september 2017

Det går rigtig langsomt i haven


Her ses dagens havearbejde!
I ser ikke forkert - dagens havearbejde bestod i at fjerne ukrudt rundt om vores bryllupsgave. Et smuk æbletræ, som vi har flyttet med ud på vore nye gård.
Måske tænker du, at det ikke var meget jeg har fået udrettet på sådan en herlig søndag, men jeg har faktisk udrettet mere end jeg selv havde regnet med. Sagen er den, at jeg er i skarp træning  med at acceptere de begrænsninger, som følger med min prolaps. Det er virkelig svært for mig, da det blandt andet betyder, at havearbejde er på fy fy listen.


Så i stedet for at kaste mig over at luge ukrudt i mine mange store og forsømte bede, så tænkte jeg mig om, for første gang siden jeg blev sygemeldt. I stedet for at sige "Jeg vil" blev det til "Hvad kan jeg". Jeg kan slå græs på vores havetraktor. Det kan jeg uden konsekvens, så det gjorde jeg.
Det har taget mig 4 måneder at komme hertil og jeg har langt vej endnu.


Kæmper med accepten. Det er en hård kamp, som jeg skal vinde for at komme videre og tilbage på arbejdsmarked.
Indtil videre er jeg kommet dertil hvor jeg acceptere, at haven ikke får meget opmærksomhed i år. Er gået fra, at ville anlægge kæmpe rosenbed til blot at beslutte, hvor mine planter i krukker skal placeres og få dem i jorden. Det skal her siges, at det er min søde mand, som får planterne i jorden, ikke mig.


De mange indkøbte stauder kommer i et børnhavebed, hvor de må opholde sig, til der en dag bliver lavet bede klar til dem i selve haven.
Efteråret skal gå med at ligge planer for haven. Måske jeg vil beskære lidt vildskab her og der, men kun det, som jeg kan stå oprejst til. Jo, jo, fornuften er ved at overtage, også selvom det lige nu er på bekostning af min alt overskyggende havepassion.

Heldigvis kommer der endnu en havesæson næste år og der håber jeg at have mere overblik over mine begrænsninger, og dermed have mulighed for igen at skabe en smuk have, eller i hvert fald starte op på min.

9 kommentarer:

 1. Hej Heike
  Jeg føler med dig, det er surt, når du så gerne vil og i stedet må nøjes med at trisse rundt og se på, at ukrudtet vokser. Men som du selv siger, er du nået langt, fordi du har accepteret det. Klart at det er ekstra svært, når du nu har fået din drømmehave og glæder dig til at bygge videre på den.
  Jeg håber, du næste år er fit for fight igen.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak for de søde ord, kære Lisbeth. Er sikker at næste år bliver mit have år.
   Hilsen Heike

   Slet
 2. Åh, ja, du kan tro jeg kender den der fornemmelse af slet ikke at kunne alt det man gerne vil. Så er det bare om at hvile i det man kan. Og være glad for det. Og det lyder som om du er ret god til det :-)
  Jeg håber, som Lisbeth, at du har mange flere rygkræfter næste år!
  Kh Nana

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Nana.
   Du har ret. Det glæder om at kende sine begrænsninger og huske at være i det. Det skal nok lykkes med tiden.
   Hilsen Heike

   Slet
 3. Hvor er det flot at du er nået så langt, du skal nok nå det hele og der kommer jo en sommer mere. Indtil da kan du jo slå græs :o)
  Jeg når ikke over til jer i okt, jeg har simpelthen for meget der skal gøres.
  Håber jeg når det i Nov.
  Stort kram fra Mig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda.
   Det er bare helt i orden. Vi er her også i november. God arbejdslyst med gøremålene.
   Hilsen Heike

   Slet
 4. jeg føler også med dig ;) ;) - det er dæl'me surt med "have-begrænsninger" jeg kan godt huske det min sygdomstid ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er mega øv 😢 Specielt fordi haven er forsømt i forvejen, så nu er den dobbelt forsømt.
   Hilsen Heike

   Slet
 5. Det er træls når kroppen ikke vil det hovedet vil, men godt at du efterhånden kan acceptere det for det er den bedste medicin.
  Glem rosenbedet for nu, roser er flotte i krukker og bare græsset er slået går ser det faktisk ok ud :-)
  Mvh
  Lene Bedstemorshave

  SvarSlet

Emner på bloggen

"Claus Dalby" rose 2013 2014 agapanthus Akeleje Allium Anemone Angels Tumpet Asters beauty af moscow Beauty of Moscow Bellis Belægning Beton Beverly Bier Bjergknopurt Blogtræf Blommetræ Blomsterfrø Blå anemone Bog Brown Berry Brændeskur Buketter Buksbom Bænk Bær Campanula Glomerata Alba Cardinal Rouge Chili Chokoladeblomst Chrysanthemum Claus Dalby Clematis Cosmos Cream Beauty Daglilje dahlia Det gule bed Det hvide bed Det lange kig Det røde bed Det store Bed Digitalis Discovery Drivhus Efeu Ferskentræ Flagstangs bed Flaskegræskar Forhave Forspirring Forår Fransk anemone Frugthave Frugtlunden Frugtplantage Fugle fuglehus Fuji-Kirsebær træ Gaver Geoginer Geranium Gisselfeld Glasbær Gran Græs areal Græsplæne Gunnera Harridslevgaard slot Havedam Havefestival haveplan Havestue Hedera Helix Hegn Hestemynte Heuchera Hornvioler Hortensia Hosta Hunden Hyacint Høns Høstanemone Høstfloks insekthotel japansk kirsebærtræ Jordbær Jul Julehilsen Julekort Julekugler Julerose Julestjerne juletræ Kaprifolie Kartofler kastanjer Kattehale Kejserbusk Kejserkrone Killinger Kjeld Slot Klematis Klokkeranke Kløver Knopurt Kobjælde krans Kreative hjørne Krokus Krukker Krydderurter Krysantemum Kvashegn kvægurt Kæmpe Stenbræk kæmpe verbena Lanterner Lathyrus Lathyrus "Pink Pearl" Lavendel Ligusterhækken Lilje Lupin Lyng Løg Løjtnantshjerte Løtnantshjerte Magnolia Marmelukærme Marmelukærmebusk Mini Verbena Montbretia Morgenfrue Multi Blue Mælkebøtte Nellike New Dawn Nostalgie Oliventræ Opstammet Laurbærbusk Oregano Papaver orientale Paradisæbler Parthenocissus q. Engelmannii Pelargonier Pergola Perlehyacinter Potteskur Primula Prince of Orange Projekt 2013 Projekt 2014 projekter Purpur solhat Pyntekål Pæoner Påske Påskeliljer Queen of Night Ranunkel Redekasser Regnmåler Rhododendron Roma Romantiske Haver Rosenhave Roser Rosmarin Røllike Salvie Sankt Hans Urt Skovbedet Skovhaven Skærmlilje Sne Solhat Solsikke Sommerfugl Sommerfuglebusk Spanske margueritter Spir Sporebaldrian Stalden Statudestativ Stauder stedmorblomst stjerneskærm Stokrose Stolte kavaler Stormhat Studenternellike Syren Syrentræ Tallerkensmækker Tante Grøns Have Terrasse Tidselkugle Timian Tomat Tulipan Tusindfryd Tønde Valmue Vand Vasketøj Venbend Verbena Vibeæg Vidunderblomst Vildvin Vindrue vinget benved Vinter Vintergækker Vinterhi Voksblomst Værksted Willestrup Zinnia Æbletræ Åben Have