fredag den 30. marts 2018

Fut i havefødderne

I kan tro, at der er kommet liv i have-entusiasmen hos os i Haven med Hunden. Kjeld pustede ild i gløderne og nu kan vi næsten ikke få hold på havearbejdet igen.
Jeg er i haven, så snart vejret tillader det og Flemming bruger alle sine fridag i gummistøvler med et eller andet haveredskab i hånden - gerne motoriseret. Der sker så meget, at jeg ikke kan følge med til at skrive her på bloggen. Men i bliver ikke snydt - blot lidt forsinket.


For noget tid siden, startede jeg på at beskære vores æbleespalier. De to træer så ud som om, de havde fået lidt for lange tøjler de sidste par år, hvilket betød et festfyrværkeri af grene i alle retninger.


Nu har jeg jo overhovedet ingen forstand på æbletræer. Jeg har dog læst mig frem til, at vintertid er den bedste beskæringsstid og at jeg skal klippe ind til 15 cm fra stammen. Så det gik jeg i gang med.


Sikke et kæmpe stykke arbejde jeg fik startet der! Med min minisav og min havesaks i hånden kæmpede jeg mig frem gren efter gren. Det gode ved denne form for arbejder, er at jeg er stående og ikke belaster min ryg.


Men færdig blev jeg dog ikke på en dag. En hel dag tog det mig at komme igennem første træ, som nu står nøgen hen. Men resultatet er ikke til at tage fejl af - sikke luftigt det blev ved vores lille sø.


Endnu en dag måtte der til, for at begge træer var klippet helt ind. Ja, det vil sige, at toppen, den måtte jeg opgive. Grenene var simpelthen for tykke og det var umuligt for mig at balancere på en stige, imens jeg savede løs med håndkraft.
Næ nej, her måtte jeg have Flemming på banen og tænk sig, der skal ikke meget overtagelse til, når det handler om at hive motorsaven frem. Mere om det i næste indlæg.10 kommentarer:

 1. Ja jeg skal love for, at du er flittig, men det ser godt ud, så håber jeg bare, at I får mange æbler.
  Når der skal larmes er mændene gerne med, heldigvis gør de et godt stykke arbejde, mens de larmer.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Det er ikke så vigtigt om der kommer mange æbler, for vi spiser dem ikke rigtigt. De skal dog samles op, for hundene er vilde med dem.
   Knus Heike

   Slet
 2. Dejligt man kan se, hvor langt man kommer! Jeg kunne godt tænke mig at lære at køre med motorsav, for jeg synes, det er svært at tøjle utålmodigheden, når bondemanden skal lokkes på banen. Men sandheden er, at jeg faktisk er lidt bange for motorsaven, så det er måske ikke helt realistisk?

  SvarSlet
  Svar
  1. Den følelse kender jeg godt. Vil gerne, men tør ikke rigtig. Heldigvis er Flemming knapt så svær at få på banen, men han har jo heller ikke flere mærker han skal pleje.
   Knus Heike

   Slet
 3. Hej Heike
  Det ser brand godt ud :o) det har du gjort fint og så er det vel nok super du har Flemming, der er god med et motoriseret redskab.Ellers kan jeg anbefale at bruge en grensaks med teleskopstang.
  Jeg kom til at tænke på at jeg lige har "arvet" sådan en motoriseret en til at klippe grene med, den er lige som en saks og kan lades op. Tænker den vil være en god ting hvis man har så mange grene som du har. Jeg ser frem til at prøve min.
  Knus og Kh fra Alma og mig til jer alle 4.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Linda
   Den lyder godt nok smart, din motoriseret saks. Du må hellere lave en anbefaling af den, når du har haft den i brug.
   Knus Heike

   Slet
 4. Flot arbejde:) og det minder mig om, at jeg vist også skal have beskåret æbletræerne. Hvor ser det hyggeligt ud med jeres sø - den mener jeg ikke, jeg har set før.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne.
   Søen er ikke særlig pæn længere, da vi ingen pumpe/filter har til den, så derfor viser de ikke sådan frem. Men bare rolig, den står på projekt listen.
   Knus Heike

   Slet
 5. Stort arbejde...

  Hvor skønt at I også har en hel sø på jeres grund, det er da vildt :)

  SvarSlet
 6. Knus og Kh fra Alma og mig til jer alle 4.


  Royal1688

  SvarSlet

Emner på bloggen

"Claus Dalby" rose 2013 2014 agapanthus Akeleje Allium Anemone Angels Tumpet Asters beauty af moscow Beauty of Moscow Bellis Belægning Beton Beverly Bier Bjergknopurt Blogtræf Blommetræ Blomsterfrø Blå anemone Bog Brown Berry Brændeskur Buketter Buksbom Bænk Bær Campanula Glomerata Alba Cardinal Rouge Chili Chokoladeblomst Chrysanthemum Claus Dalby Clematis Cosmos Cream Beauty Daglilje dahlia Det gule bed Det hvide bed Det lange kig Det røde bed Det store Bed Digitalis Discovery Drivhus Efeu Ferskentræ Flagstangs bed Flaskegræskar Forhave Forspirring Forår Fransk anemone Frugthave Frugtlunden Frugtplantage Fugle fuglehus Fuji-Kirsebær træ Gaver Geoginer Geranium Gisselfeld Glasbær Gran Græs areal Græsplæne Gunnera Harridslevgaard slot Havedam Havefestival haveplan Havestue Hedera Helix Hegn Hestemynte Heuchera Hornvioler Hortensia Hosta Hunden Hyacint Høns Høstanemone Høstfloks insekthotel japansk kirsebærtræ Jordbær Jul Julehilsen Julekort Julekugler Julerose Julestjerne juletræ Kaprifolie Kartofler kastanjer Kattehale Kejserbusk Kejserkrone Killinger Kjeld Slot Klematis Klokkeranke Kløver Knopurt Kobjælde krans Kreative hjørne Krokus Krukker Krydderurter Krysantemum Kvashegn kvægurt Kæmpe Stenbræk kæmpe verbena Lanterner Lathyrus Lathyrus "Pink Pearl" Lavendel Ligusterhækken Lilje Lupin Lyng Løg Løjtnantshjerte Løtnantshjerte Magnolia Marmelukærme Marmelukærmebusk Mini Verbena Montbretia Morgenfrue Multi Blue Mælkebøtte Nellike New Dawn Nostalgie Oliventræ Opstammet Laurbærbusk Oregano Papaver orientale Paradisæbler Parthenocissus q. Engelmannii Pelargonier Pergola Perlehyacinter Potteskur Primula Prince of Orange Projekt 2013 Projekt 2014 projekter Purpur solhat Pyntekål Pæoner Påske Påskeliljer Queen of Night Ranunkel Redekasser Regnmåler Rhododendron Roma Romantiske Haver Rosenhave Roser Rosmarin Røllike Salvie Sankt Hans Urt Skovbedet Skovhaven Skærmlilje Sne Solhat Solsikke Sommerfugl Sommerfuglebusk Spanske margueritter Spir Sporebaldrian Stalden Statudestativ Stauder stedmorblomst stjerneskærm Stokrose Stolte kavaler Stormhat Studenternellike Syren Syrentræ Tallerkensmækker Tante Grøns Have Terrasse Tidselkugle Timian Tomat Tulipan Tusindfryd Tønde Valmue Vand Vasketøj Venbend Verbena Vibeæg Vidunderblomst Vildvin Vindrue vinget benved Vinter Vintergækker Vinterhi Voksblomst Værksted Willestrup Zinnia Æbletræ Åben Have