lørdag den 10. maj 2014

Allerede 1 års fødselsdag


Tænk sig en gang, at det allerede er et år siden at "Haven med Hunden" postede sit første blog indlæg.
Hunden og jeg har svært ved at tro på det - tiden går bare så stærkt, og der er sket så mange ting siden.

Første indlæg handlede om forårsblomsterne i det hvide bed. Dengang fandtes der kun to bede i haven - det hvide og det gule bed. Vi havde haft en lang og kold vinter, så påskeliljerne var først lige sprunget ud, meget ulige i dag, hvor de alle allerede er afblomstrede.

Det hvide bed for et år siden
Sidste sommer blev der knoklet igennem i haven, og mange projekter blev til virkelighed ( læs om disse HER) Grundformen af haven blev lagt, og nu, et år efter, gælder det mest om at plante til og tæt, samt ændre småting, som ikke helt blev som de skulle.
Lige som haven har ændret sig, så har bloggen det også. Enhver opstart er svær. Skabeloner, størrelsesorden, farver og billeder, alt sammen ting, som tager tid at sætte sig ind i. Det største gennembrud kom dog, da jeg skiftede fra Explore til Chrome. Hvor jeg før kun kunne uploade max fire billeder, kan jeg nu give de fuld gas med masser af skønhed.


Det bedste ved det sidste år, har dog været alle jer læsere. Jeres hyggelige kommentar og store hjælp, når jeg har manglet gode råd. I er uundværlige og jeg vil af hele mit hjerte, gerne sige tusind tak for jeres opbakning. Uden jer ville det kun være halv så sjovt at være blogger.


Sammen med glæden ved at have en haveblog, kom også glæden ved at læse andre haveblogs. Må, og har også indrømmet før, at jeg er afhængig af at få mit have-blog-fix, og det helst dagligt. Mulighederne for at blive inspireret er mange, og jeg lader mig ofte rive med, og tyv-stjæler ideer, alt det jeg kan. Det sidste år har åbnet en helt ny verden for mig. En verden af blomster, ukrudt, træer og masser af jord under neglende. Jeg ved nu, at jeg ikke er alene om denne fantastiske og storslået hobby. I år vil jeg prøve noget helt nyt. Jeg vil om muligt tage ud og besøge så mange dejlige åbne haver, som tiden tillader det. Ud og lade mig inspirere og bedst af alt, møde alle jer skønne mennesker, som gør denne haveverden til noget helt specielt.

Tak for et skønt år - vi ses måske allerede i Tante Grøns have på lørdag.

17 kommentarer:

 1. Tillykke med 1 år. Dejlige billeder og der er sørme sket en del. Altid godt at besøge åbne haver. Det er så hyggeligt at se andre haveideer folde sig ud. Der er blevet vendt mange gode havetanker på de besøg jeg har gjort. God dag til dig

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have, Anne.
   Tror at gemalen er lidt bange for alle de gode havetanker man får når man er på havebesøg. Men glæder mig helt vildt.
   Hilsen Heike

   Slet
 2. Tillykke med fødselsdagen! Vi startede næsten samtidig, og jeg har troligt fulgt din blog siden. Du kommer med mange gode indlæg, og det er helt tydeligt, at du er blevet bedre til at tage billeder!

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Susanne.
   Troede faktisk at din blog havde mange flere år på bagen ;-). Tak for de søde ord, og det med billederne - det skyldes nok mest at jeg har fundet ud af hvordan picassa virker. Og selvfølgelig inspirationen fra billederne på jer andres blogge.
   Hilsen Heike

   Slet
 3. Skønt nærbillede af din hund :-) Og til lykke med blogfødselsdagen!

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have Nana.
   Ja, hunden plejer ikke at være fotogen - læs: løber når jeg kommer med kameraet - men lige den dag må noget være gået galt.
   Hilsen Heike

   Slet
 4. Stort tillykke med blogfødselsdagen:-) Dejlig blog.

  SvarSlet
 5. STORT og ♥lig tillykke med fødseldagen. Det har været en stor fornøjelse at følge med herinde hos dig og din skønne hund. Jeg er en stor fan af dine indlæg, og jeg elsker dine SMUKKE billeder.
  Jeg glæder mig også til på lørdag - og til at hilse på dig:-) Skal du alene afsted?
  Mange glade hilsner fra Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak skal du have, Susan.Og tak for din hilsen på facebook.
   Glæder mig meget til mit første have besøg på lørdag, og til at hilse på kendte ansigter, man aldrig har set i virkeligheden.
   Min ledsager på lørdag bliver min mand - Mr. Handyman. Han er ikke have interesseret overhovedet, men tager gerne med alligevel. Måske fordi han elsker min barnlige glæde, når jeg begejstres over nye smukke ting - eller måske for at holde mig i kort snor, så jeg ikke får for mange nye ideer. Uanset hvad, så glæder det mig at han tager med mig.
   Ser frem til at vi ses.
   Hilsen Heike

   Slet
 6. Hej Heike
  Stort tillykke med fødselsdagen, ja tiden flyver når man er i godt selskab med ligesindede havekammerater ;)
  Jeg tror vi er mange der nødigt vil undvære vores daglige blogfix. Jeg bliver helt klart også inspireret til en konstant udvikling i min egen have, med alle de gode ideer og kreative løsninger der findes derude ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Man siger jo at lige børn leger bedst, og alle os havebørn er altid godt selskab.
   Hilsen Heike

   Slet
 7. Stort tillykke med din et års blogfødselsdag. Ja det er en vidunderlig blogverden vi befinder os i, hvor ideer, gode råd og søde kommentarer er dagligdag. Aldrig sure miner her :-)
  Jeg nyder at følge med hos dig.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tak skal du have.
   Du har bestemt ret i, at her i blogland er der aldrig sure miner - og hvor er det dejligt.
   Hilsen Heike

   Slet
 8. Hej Heike.Også et stort tillykke fra mig med dit første år på bloggen..................har selv lige haft to års dag.
  Jeg synes også at starten var lidt svær med al den nye teknik.
  Men som du skriver så er noget af det bedste al den inspiration og gode råd man får på bloggen.
  Og vi ses da hos Tante Grøn på lørdag...........glæder mig helt vildt.
  God weekend knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Teknikken er ikke altid lige let, men syntes at det er ved at blive bedre. Picassa har i hvert fald åbnet mange nye veje for mig.
   Hvor dejligt at hører at du også kommer på lørdag. Glæder mig til at møde dig.
   Hilsen Heike

   Slet
 9. Kæmpe tillykke herfra også, Jeg holder meget af din blog og dens Lyserøde skær :0) Du har sådan nogle dejlige indlæg og det er spændende at følge den forandring der er i jeres have.
  Rigtig god tur op til Tante Grøn på Lørdag, jeg kan desværre ikke komme da jeg har en aftale det vil ellers passe så godt nu jeg over broen og til Claus Dalby på Søndag.
  Jeg må besøge tanten en anden gang.
  Masser af havehilsner fra Linda

  SvarSlet

Emner på bloggen

"Claus Dalby" rose 2013 2014 agapanthus Akeleje Allium Anemone Angels Tumpet Asters beauty af moscow Beauty of Moscow Bellis Belægning Beton Beverly Bier Bjergknopurt Blogtræf Blommetræ Blomsterfrø Blå anemone Bog Brown Berry Brændeskur Buketter Buksbom Bænk Bær Campanula Glomerata Alba Cardinal Rouge Chili Chokoladeblomst Chrysanthemum Claus Dalby Clematis Cosmos Cream Beauty Daglilje dahlia Det gule bed Det hvide bed Det lange kig Det røde bed Det store Bed Digitalis Discovery Drivhus Efeu Ferskentræ Flagstangs bed Flaskegræskar Forhave Forspirring Forår Fransk anemone Frugthave Frugtlunden Frugtplantage Fugle fuglehus Fuji-Kirsebær træ Gaver Geoginer Geranium Gisselfeld Glasbær Gran Græs areal Græsplæne Gunnera Harridslevgaard slot Havedam Havefestival haveplan Havestue Hedera Helix Hegn Hestemynte Heuchera Hornvioler Hortensia Hosta Hunden Hyacint Høns Høstanemone Høstfloks insekthotel japansk kirsebærtræ Jordbær Jul Julehilsen Julekort Julekugler Julerose Julestjerne juletræ Kaprifolie Kartofler kastanjer Kattehale Kejserbusk Kejserkrone Killinger Kjeld Slot Klematis Klokkeranke Kløver Knopurt Kobjælde krans Kreative hjørne Krokus Krukker Krydderurter Krysantemum Kvashegn kvægurt Kæmpe Stenbræk kæmpe verbena Lanterner Lathyrus Lathyrus "Pink Pearl" Lavendel Ligusterhækken Lilje Lupin Lyng Løg Løjtnantshjerte Løtnantshjerte Magnolia Marmelukærme Marmelukærmebusk Mini Verbena Montbretia Morgenfrue Multi Blue Mælkebøtte Nellike New Dawn Nostalgie Oliventræ Opstammet Laurbærbusk Oregano Papaver orientale Paradisæbler Parthenocissus q. Engelmannii Pelargonier Pergola Perlehyacinter Potteskur Primula Prince of Orange Projekt 2013 Projekt 2014 projekter Purpur solhat Pyntekål Pæoner Påske Påskeliljer Queen of Night Ranunkel Redekasser Regnmåler Rhododendron Roma Romantiske Haver Roser Rosmarin Røllike Salvie Sankt Hans Urt Skovbedet Skovhaven Skærmlilje Sne Solhat Solsikke Sommerfugl Sommerfuglebusk Spanske margueritter Spir Sporebaldrian Stalden Statudestativ Stauder stedmorblomst stjerneskærm Stokrose Stolte kavaler Stormhat Studenternellike Syren Syrentræ Tallerkensmækker Tante Grøns Have Terrasse Tidselkugle Timian Tomat Tulipan Tusindfryd Tønde Valmue Vand Vasketøj Venbend Verbena Vibeæg Vidunderblomst Vildvin Vindrue vinget benved Vinter Vintergækker Vinterhi Voksblomst Værksted Willestrup Zinnia Æbletræ Åben Have