søndag den 14. januar 2018

Man ved man bor på landet når.....

..... luften er tyk af diesel os og maskinerne overdøver radioen.
Ja, så ved man, at den årlige pløje event for veteraner er i gang på nabo marken.


Allerede da vi ved indflytning blev budt velkommen af vores nye naboer, hørte vi om fænomenet. De har lejet deres lille lod af en mark ud til en landmand, som har brugsretten over den. Marken ligger helt op af vores ejendom, og det er den vi kigger ud over fra udestuen.


I lørdags var udsigten ud over marken virkelig underholdende. 9 skønne gamle modeller af traktorer prøvede kræfter med vores fede muldjord. Og kræfter skulle der til, for jorden var ikke blot fed, den var også våd og ekstra tung.Tænker at landmændene i den grad fik kamp til stregen, men at de virkelig hyggede sig. Det så i hvert fald ud til, at der var rigeligt med mandehørm at spore.


En efter en, pløjede de efter hinanden. Nogen uden problemer og nogen med store udfordringer. Nogen måtte der skrues i og stilles på, mens andre var klar til en ny tur med det samme.


Landmændene i deres traktorer var i alle aldre og jeg tænker, at de kom fra flere af de omkringliggende gårde. Når de pløjede forgik det på en lige række, men på vej op af marken til næste tur, blev der kørt ræs, så jorden sprøjtede til alle sider.


Halvejs igennem marken var der kaffepause. Tænker at de lagde strategi for den videre pløjning, for efterfølgende var det kun de "stærke" traktorer, som fik lov at forsætte.


Men marken blev pløjet færdig og mon ikke turen efterfølgende gik til en slags pløje-fejrings-fest.
Vi fejre i hvert fald, at vi bor op af denne mark-"for sjov", hvor landmændende finder deres gamle maskiner frem og prøver kræfter med naturen.


8 kommentarer:

 1. Hej Heike
  Det var da en spændende udsigt til gamle veterantraktorer og lyden af brølende maskiner :) Jeg kan godt forstå, det har været svært for dem med alt det vand, vi har fået. Måske havde det været bedre at vente lidt, men så har de nok travlt med deres eget.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
 2. det var sgu´et hyggeligt træf.. :) :)

  SvarSlet
 3. Det ser super hyggeligt ud og der har sikkert været masser af mandhørm sammen med dieselosen :o) Man skulle tro det er en slags nytårtraktorstræf :o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Ps. det kunne da være Flemmimng skulle have sådan en veteranmodel så han kan være med :o))

   Slet
 4. Dejlig underholdning, når man kan sidde lunt og godt indenfor. :o)

  SvarSlet
 5. Det er sjovt, at kigge på når der bliver pløjet med gamle traktorer, de kan endnu, men er jo nok ikke så effektive som de moderne. Jeg tror faktisk, at landmændene nyder, at det ikke er så stort og fint, en gang imellem.
  mvh
  Lene bedstemorshave

  SvarSlet
 6. Hvor hyggeligt, der er noget ganske charmerende over gamle traktorer og maskiner. Nu i er flyttet på landet må i da også have jer sådan en fin gammel traktor. Den er til stor hjælp når gruset skal rives og kan bruges når en busk skal trækkes op i haven. Og med en stor skovl/lad monteret bagpå kan den fungere som en kæmpe trillebører. Ja jeg er vild med maskiner der kan lette arbejdet og gøre det hurtigere.

  Kærlig hilsen Anette

  SvarSlet
 7. Sikke mange sjove oplevelser I får efter I er flyttet på landet.

  Jeg er sikker på mændene morede sig rigtig meget på deres maskiner :D

  SvarSlet

Emner på bloggen

"Claus Dalby" rose 2013 2014 agapanthus Akeleje Allium Anemone Angels Tumpet Asters beauty af moscow Beauty of Moscow Bellis Belægning Beton Beverly Bier Bjergknopurt Blogtræf Blommetræ Blomsterfrø Blå anemone Bog Brown Berry Brændeskur Buketter Buksbom Bænk Bær Campanula Glomerata Alba Cardinal Rouge Chili Chokoladeblomst Chrysanthemum Claus Dalby Clematis Cosmos Cream Beauty Daglilje dahlia Det gule bed Det hvide bed Det lange kig Det røde bed Det store Bed Digitalis Discovery Drivhus Efeu Ferskentræ Flagstangs bed Flaskegræskar Forhave Forspirring Forår Fransk anemone Frugthave Frugtlunden Frugtplantage Fugle fuglehus Fuji-Kirsebær træ Gaver Geoginer Geranium Gisselfeld Glasbær Gran Græs areal Græsplæne Gunnera Harridslevgaard slot Havedam Havefestival haveplan Havestue Hedera Helix Hegn Hestemynte Heuchera Hornvioler Hortensia Hosta Hunden Hyacint Høns Høstanemone Høstfloks insekthotel japansk kirsebærtræ Jordbær Jul Julehilsen Julekort Julekugler Julerose Julestjerne juletræ Kaprifolie Kartofler kastanjer Kattehale Kejserbusk Kejserkrone Killinger Kjeld Slot Klematis Klokkeranke Kløver Knopurt Kobjælde krans Kreative hjørne Krokus Krukker Krydderurter Krysantemum Kvashegn kvægurt Kæmpe Stenbræk kæmpe verbena Lanterner Lathyrus Lathyrus "Pink Pearl" Lavendel Ligusterhækken Lilje Lupin Lyng Løg Løjtnantshjerte Løtnantshjerte Magnolia Marmelukærme Marmelukærmebusk Mini Verbena Montbretia Morgenfrue Multi Blue Mælkebøtte Nellike New Dawn Nostalgie Oliventræ Opstammet Laurbærbusk Oregano Papaver orientale Paradisæbler Parthenocissus q. Engelmannii Pelargonier Pergola Perlehyacinter Potteskur Primula Prince of Orange Projekt 2013 Projekt 2014 projekter Purpur solhat Pyntekål Pæoner Påske Påskeliljer Queen of Night Ranunkel Redekasser Regnmåler Rhododendron Roma Romantiske Haver Rosenhave Roser Rosmarin Røllike Salvie Sankt Hans Urt Skovbedet Skovhaven Skærmlilje Sne Solhat Solsikke Sommerfugl Sommerfuglebusk Spanske margueritter Spir Sporebaldrian Stalden Statudestativ Stauder stedmorblomst stjerneskærm Stokrose Stolte kavaler Stormhat Studenternellike Syren Syrentræ Tallerkensmækker Tante Grøns Have Terrasse Tidselkugle Timian Tomat Tulipan Tusindfryd Tønde Valmue Vand Vasketøj Venbend Verbena Vibeæg Vidunderblomst Vildvin Vindrue vinget benved Vinter Vintergækker Vinterhi Voksblomst Værksted Willestrup Zinnia Æbletræ Åben Have