torsdag den 14. december 2017

14. december - At have en gammel hund

Billedet nedenfor er noget helt ekstraordinært. Ikke fordi solen på smukkeste vis er på vej op på himmelen, alt imens den lyser i de flotteste farver ud over Vejle Fjord.Efter hun er blevet gammel
Nej, billedet er noget ganske særligt, fordi vores gamle, døve border collie løber fri på stranden. Det kan det tælles på en hånd, hvor tit det sker, da hun lever i sin egen osteklokke og hurtig kommer alt for langt væk.


Men på denne vidunderlige og kolde morgen i december, var der en helt speciel kontakt. Det var en af de dage, hvor hun huskede at holde øje med hvor jeg befandt mig og det var en af de dage hvor båndet mellem os var ekstra stærkt.
De sidste to år, er det gået hurtig ned af bakke med vores gamle milde hund. Alderdommen presser på og for os gælder det om, at nyde hver minut vi har hende. Derfor er en morgen, som denne, hvor hun ikke er i snor på hele gåturen, noget som fylder mit hjerte med glæde. Glæde, fordi min hund er ovenud lykkelig.


Juletiden har det med at vække taknemeligheden ekstra meget i mig. Jeg så taknemmelig for, at denne skønne skabning kom ind i vores liv for 5 år siden. Selvom hendes alderdom udfordre vores hverdag, så vil jeg ikke undvære hende et eneste sekund. Nu er spørgsmålen blot, hvad hun kunne tænke sig i julegave!

Julen er trods alt hjertens fest.

6 kommentarer:

 1. Jeg tror hun kunne tænke sig en strandtur igen i løbet af juledagene :-) Det er så dejligt nemt med hunde; de vil bare gerne være sammen med os. Og, åh ja, man kommer virkelig til at elske dem!
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Nana.
   Strandtur står på programmet meget tit. Vi er så heldig at bo kun 4 km fra kæmpe statskove og Vejle Fjord. Så hver dag går turen ud i naturen og vi nyder det, hundene og jeg.
   Knus Heike

   Slet
 2. Vi har ikke hund længere; men jeg husker tydeligt, hvor flov og ked af det vores gamle newfoundlænder blev den dag, hun ikke længere kunne hoppe op på havebænken og sidde og hygge sammen med os.

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Marie.
   Det er ikke altid let for en hund, at blive gammel. Vores er klart udfordret på hørelsen og så er kroppen ikke så god længere. Men vi tilpasser os hendes kunnen, så det altid er hende som sætter dagsordenen.
   Knus Heike

   Slet
 3. Ja det er så trist, når de bliver gamle og ikke kan finde ud af det længere. I dag var en af de gode dage for dig og for hende, det er om at huske dem.
  Jeg husker stadig den sidste dag med min dejlige basenji, hvor vi fulgtes ad langs stranden og hun holdt øje med mig. Næste dag kunne hun ikke rejse sig fra kurven. Det er trist at miste, men man må se tilbage på de gode stunder. I disse dage er det to år siden, hun måtte til de 1000 kødbens land.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Kære Lisbeth.
   Heldigvis er Hailey stadigvæk glad og mærker ikke selv, at hun er ved at blive gammel. Hvem har brug for at kunne hører, når ens mor altid sørger for at være lige i nærheden. Service på højt plan.
   Det gælder om at værdsætte de små så længe vi har dem. De er kun til låns og vi ved at det bliver hårdt, den dag de løber over regnbuen.
   Knus Heike

   Slet

Emner på bloggen

"Claus Dalby" rose 2013 2014 agapanthus Akeleje Allium Anemone Angels Tumpet Asters beauty af moscow Beauty of Moscow Bellis Belægning Beton Beverly Bier Bjergknopurt Blogtræf Blommetræ Blomsterfrø Blå anemone Bog Brown Berry Brændeskur Buketter Buksbom Bænk Bær Campanula Glomerata Alba Cardinal Rouge Chili Chokoladeblomst Chrysanthemum Claus Dalby Clematis Cosmos Cream Beauty Daglilje dahlia Det gule bed Det hvide bed Det lange kig Det røde bed Det store Bed Digitalis Discovery Drivhus Efeu Ferskentræ Flagstangs bed Flaskegræskar Forhave Forspirring Forår Fransk anemone Frugthave Frugtlunden Frugtplantage Fugle fuglehus Fuji-Kirsebær træ Gaver Geoginer Geranium Gisselfeld Glasbær Gran Græs areal Græsplæne Gunnera Harridslevgaard slot Havedam Havefestival haveplan Havestue Hedera Helix Hegn Hestemynte Heuchera Hornvioler Hortensia Hosta Hunden Hyacint Høns Høstanemone Høstfloks insekthotel japansk kirsebærtræ Jordbær Jul Julehilsen Julekort Julekugler Julerose Julestjerne juletræ Kaprifolie Kartofler kastanjer Kattehale Kejserbusk Kejserkrone Killinger Kjeld Slot Klematis Klokkeranke Kløver Knopurt Kobjælde krans Kreative hjørne Krokus Krukker Krydderurter Krysantemum Kvashegn kvægurt Kæmpe Stenbræk kæmpe verbena Lanterner Lathyrus Lathyrus "Pink Pearl" Lavendel Ligusterhækken Lilje Lupin Lyng Løg Løjtnantshjerte Løtnantshjerte Magnolia Marmelukærme Marmelukærmebusk Mini Verbena Montbretia Morgenfrue Multi Blue Mælkebøtte Nellike New Dawn Nostalgie Oliventræ Opstammet Laurbærbusk Oregano Papaver orientale Paradisæbler Parthenocissus q. Engelmannii Pelargonier Pergola Perlehyacinter Potteskur Primula Prince of Orange Projekt 2013 Projekt 2014 projekter Purpur solhat Pyntekål Pæoner Påske Påskeliljer Queen of Night Ranunkel Redekasser Regnmåler Rhododendron Roma Romantiske Haver Rosenhave Roser Rosmarin Røllike Salvie Sankt Hans Urt Skovbedet Skovhaven Skærmlilje Sne Solhat Solsikke Sommerfugl Sommerfuglebusk Spanske margueritter Spir Sporebaldrian Stalden Statudestativ Stauder stedmorblomst stjerneskærm Stokrose Stolte kavaler Stormhat Studenternellike Syren Syrentræ Tallerkensmækker Tante Grøns Have Terrasse Tidselkugle Timian Tomat Tulipan Tusindfryd Tønde Valmue Vand Vasketøj Venbend Verbena Vibeæg Vidunderblomst Vildvin Vindrue vinget benved Vinter Vintergækker Vinterhi Voksblomst Værksted Willestrup Zinnia Æbletræ Åben Have