torsdag den 27. juli 2017

Når ventetiden bliver alt for lang


Havetid er ikke det jeg har mest af efter vi er flyttet. Faktisk, så har jeg ingen havetid haft overhovedet! Selvom jeg i den grad lider under, ikke at kunne tanke energi i haven, så er der en, som lider mere end jeg.
Vores gamle hund Hailey er ikke helt tilfreds med situationen. Lige nu har hundene "kun" en kæmpe gårdhave på godt 100 kvm de kan boltre sig på, men når man kan se at der venter masser af eventyr bag havelågen, så er det selvfølgelig der man vil ud.
Selvom vi har masser af projekter indenfor, tager vi engang imellem tid ud af kalenderen til at arbejde på at hegne den store have ind.


Vores grund er på den ene langside skærmet af en meget lang og uregerelig lærkehæk. Vi vil gerne have at hegnet står udenfor hækken, så Flemming startede med at lave et hul på højde med udestuen.
Vores ønske er at lærkehækken en dag skal udskiftes, til hvad ved vi ikke, men er sikker på at ideerne nok skal komme hen af vejen.


På den anden side af hækken gik Flemming i gang med  buskrydderen. Der skulle gøres plads til hegnet, hvilket ikke var en let opgave. Da han var nået ned til engen blev det helt tydeligt. Den lille sti buskrydderen kunne lave var ikke nok, større maskiner måtte i brug.


Frem kom motorsaven og min kære mand forvandlede sig til en hårdtarbejdende skovhugger. Krat og hæk blev klippet helt ind til lærkestammerne. Sikke en omgang. Det er vist mange år siden man har beskåret sidst, hvilket affødte rigtig mange trailerture på lossepladsen.


Resultatet blev enestående. Der er ingen tvivl om at hækken trængte til en hård beskæring og lige pludselig blev vores grund to meter større mod marken. Min kære mand måtte en tur under bruseren efterfølgende, for han fik en del sved på panden med alt det hårde arbejde.

Som jeg startede med at vise, begyndte det hele med et hul i hækken. Et hul med det smukkeste kig ud på marken. Et hul som satte gang i kreativiteten og ideerne. Et hul, som endte med at blive 20. gange større.


Ca. 20 meter hæk blev fjernet helt og åbnede op for det smukkeste landskab. Fra stuen kan vi nu se direkte igennem udestuen og ud på kornet, som leger i vinden. Et så fortryllende syn, at det er svært ikke at falde i staver og glemme alt om hus, rengøring og projekter.

For et par dage siden fik vi hegn op ud mod marken. Pælene kom med vold og magt i jorden og det er nu jeg kan afsløre, at der 30 cm nede i jorden forfindes den fedeste lerjord, jeg længe har oplevet.Første del af projekt "Indhegn haven" er nu afsluttet. Nu venter kun opsætning af hegn mod vest, hvilket skulle kunne klares ved kun at benytte buskrydderen, men det troede vi jo også sidst.
Begge langsider er forbundet med den oprindelige indhegning af engen og mod nord er huset en naturlig stopper for hunde med stor eventyrlyst.

Jeg glæder mig virkelig meget til at kunne få hundene med ud i den store have og tænker, at når først havehælperne har ubegrænset adgang, så må det også være tid til at få jord under neglene igen.

16 kommentarer:

 1. Det bliver så dejligt for både hundene og jer! Noget af det første vi gjorde her var også at indhegne det meste af grunden. Det er en stor lettelse når det er på plads :-) Hvor ser der skønt ud hos jer! Det er godt at bo på landet :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Glæder mig også helt vildt til haven er færdig indhegnet. Var det ikke for det vilde buskads og den hårde lerjord, var vi helt sikkert allerede færdige.
   Hilsen Heike

   Slet
 2. Sikken et arbejde, men det går fremad, så hundene kan komme ud, og du kan komme i haven. Måske vi så kan se billeder af haven til den tid.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lisbeth.
   Billeder af haven er lige på trapperne. Er ved at formulere et indlæg alt imens jeg går og maler.
   Hilsen Heike

   Slet
 3. Hold da op et arbejde, men hvor bliver det godt, når I er færdige, og hundene kan løbe frit. Smuk udsigt.

  SvarSlet
  Svar
  1. Ja, det er et stort stykke arbejde, som hovedsageligt udføres af min mand. Er så taknemmelig - og det er hundene bestemt også.
   Hilsen Heike

   Slet
 4. I går da til den - det skal nok blive godt. Der er bare nogen ting, som skal på plads, før det rigtig sjove begynder - og det bliver godt for hundene at kunne løbe i hele haven!

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har ret. Men det er virkelig svært at prioritere alt det kedelige over det sjove også selvom det hele bliver godt til sidst.
   Hilsen Heike

   Slet
 5. Kære Heike og Flemming, tillykke tillykke med hus og have, sikke et ny start og videreførelse af alle de værdifulde ting du og I har lært om have. Det starter stærkt ud, det kan vi lide, og med 7000 m2 så er der da også plads til at slå lidt ud med armen uden at ramme naboen.
  Venligst
  HEnrik
  NB, flot vue igennem hullet i hækken.

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Henrik.
   Ja, her er masser af plads til at udleve sine drømme og vi elsker hver en cm. Det værste er næsten at holde igen med de kreative ideer, så der forbliver en rød tråd i haven.
   Hilsen Heike

   Slet
 6. Hej Heike
  Pyeee, der fik jeg da også næsten sved på panden, jeg skal da lige love for at i har haft travlt. Det bliver da en fest når Hailey og Peanut bliver lukket ud i den store have :o)
  SMUKT kig der er ud til markerne.
  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Linda.
   Lad os overlade sveden på panden til Flemming, han er så stærk at han kan klare det.
   Hilsen Heike

   Slet
 7. Stort tillykke med jeres nye hus...og hold nu op for et arbejde I har gang i.

  Godt I forhåbentlig snart er færdige med at hegne ind, så hundene kan komme ud og "lege"....kan huske, hvordan mine katte teede sig åndssvagt, mens jeg fik indhegnet det sidste af haven (de havde været ude - i sele) og der var total lykke, da de blev sluppet løs :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther.
   Glæder mig vildt meget til at slippe vilddyrene løs i den store have. Det bliver en fest endelig at kunne have alle døre i huset stående åben.
   Hilsen Heike

   Slet
 8. Hej Heike.Det er altid et stort arbejde at flytte til et nyt sted.Men er sikker på at det bliver et rigtig dejligt sted for både jer og hundene.
  Rigitg god aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette.
   Hvert et minut af alt det hårde arbejde er det hele værd. Vi elsker vores nye sted.
   Hilsen Heike

   Slet

Emner på bloggen

"Claus Dalby" rose 2013 2014 agapanthus Akeleje Allium Anemone Angels Tumpet Asters beauty af moscow Beauty of Moscow Bellis Belægning Beton Beverly Bier Bjergknopurt Blogtræf Blommetræ Blomsterfrø Blå anemone Bog Brown Berry Brændeskur Buketter Buksbom Bænk Bær Campanula Glomerata Alba Cardinal Rouge Chili Chokoladeblomst Chrysanthemum Claus Dalby Clematis Cosmos Cream Beauty Daglilje dahlia Det gule bed Det hvide bed Det lange kig Det røde bed Det store Bed Digitalis Discovery Drivhus Efeu Ferskentræ Flagstangs bed Flaskegræskar Forhave Forspirring Forår Fransk anemone Frugthave Frugtlunden Frugtplantage Fugle fuglehus Fuji-Kirsebær træ Gaver Geoginer Geranium Gisselfeld Glasbær Gran Græs areal Græsplæne Gunnera Harridslevgaard slot Havedam Havefestival haveplan Havestue Hedera Helix Hegn Hestemynte Heuchera Hornvioler Hortensia Hosta Hunden Hyacint Høns Høstanemone Høstfloks insekthotel japansk kirsebærtræ Jordbær Jul Julehilsen Julekort Julekugler Julerose Julestjerne juletræ Kaprifolie Kartofler kastanjer Kattehale Kejserbusk Kejserkrone Killinger Kjeld Slot Klematis Klokkeranke Kløver Knopurt Kobjælde krans Kreative hjørne Krokus Krukker Krydderurter Krysantemum Kvashegn kvægurt Kæmpe Stenbræk kæmpe verbena Lanterner Lathyrus Lathyrus "Pink Pearl" Lavendel Ligusterhækken Lilje Lupin Lyng Løg Løjtnantshjerte Løtnantshjerte Magnolia Marmelukærme Marmelukærmebusk Mini Verbena Montbretia Morgenfrue Multi Blue Mælkebøtte Nellike New Dawn Nostalgie Oliventræ Opstammet Laurbærbusk Oregano Papaver orientale Paradisæbler Parthenocissus q. Engelmannii Pelargonier Pergola Perlehyacinter Potteskur Primula Prince of Orange Projekt 2013 Projekt 2014 projekter Purpur solhat Pyntekål Pæoner Påske Påskeliljer Queen of Night Ranunkel Redekasser Regnmåler Rhododendron Roma Romantiske Haver Rosenhave Roser Rosmarin Røllike Salvie Sankt Hans Urt Skovbedet Skovhaven Skærmlilje Sne Solhat Solsikke Sommerfugl Sommerfuglebusk Spanske margueritter Spir Sporebaldrian Stalden Statudestativ Stauder stedmorblomst stjerneskærm Stokrose Stolte kavaler Stormhat Studenternellike Syren Syrentræ Tallerkensmækker Tante Grøns Have Terrasse Tidselkugle Timian Tomat Tulipan Tusindfryd Tønde Valmue Vand Vasketøj Venbend Verbena Vibeæg Vidunderblomst Vildvin Vindrue vinget benved Vinter Vintergækker Vinterhi Voksblomst Værksted Willestrup Zinnia Æbletræ Åben Have