søndag den 29. maj 2016

Perfekt dag til at gå i haven

Varme, en sagte brise og masser af have opgaver - hvad mere kan man ønske sig?
I dag har vi rigtig dovnet den her på matrikelen. Vi har slappet af  og lave lige nøjagtig det vi havde aller mest lyst til. 
For min dejlige mand betød det at se Formel 1. Normalt sker det på langs på sofaen, men i dag har det været så spændende et løb, at det var lidt svært blot at ligge afslappet og se på.
For mit vedkommende bød dagen på have arbejde. I min verden findes der ikke noget mere afslappende end at tuller rundt ude i min have, og i dag var jeg endda så heldig, at jeg faktisk havde en opgave som ventede.


I potteskuret stod masser af stiklinger og ventede på at få mere plads at strække rødderne på.
Da jeg jo forhåbentlig flytter i sensommeren har jeg ikke sået noget specielt til denne have. Til gengæld er jeg godt med, når det kommer til stokroser og digitalis, som først har tænkt sig at blomstre næste år. 
Alle disse skønheder er gjort klar til at flytte med os, når tiden kommer.


Før jeg kunne gå i gang, måtte min kartoffel jungle finde et nyt stå sted. Jeg har 4 potato pots og de gror, som de blev betalt for det. Klipper dem jævnligt ned, men lige lidt hjælper det. I dag har de så givet den første omgang nye frisk kartofler - mums.
Med et nyt og solrigt sted til kartoflerne, kunne jeg flytte mit grønne havebord ud af potteskuret og op af væggen. Her vil mine små planter få: en del sol, en del skygge og meget lidt vind. Perfekt til at vokse sig stor og stærk.

 
Syntes selv, at det blev til en del planter da jeg først var blevet færdig. Der er fire slags stokroser og to slags digitalis. Digitalis var der så mange af, at en del måtte smides ud. Det er så svært at tyndså de bitte små frø, så spire kassen var helt spækket med kimplanter.
Men nu er alle slags repræsenteret og der er nok, hvis en eller to skulle opgive kampen undervejs.
Tilbage var nu, kun oprydningen af potteskuret. Og sikke en oprydning.

 
For mig føles det, som om potteskuret er gabende tomt. 
Jeg er vant til at det flyder med borde, stole, potter, krukker, jord og meget mere. Nu er det hele brugt og resten sat på lager. Der er vildt meget plads og det skal jeg lige vænne mig til. For første gang siden det blev bygget, er det plads til ren afslapning og det skal det i den grad også bruges til.


Rigtig god søndag aften til jer alle.

2 kommentarer:

 1. Ja det må da vist sige at det har været en oprydning af den store. Kan godt forstå at du syntes det virkede lidt bart.
  Jeg fik alt mit af frølinger plus mere ud af driverhuset i sidste uge. Fik gjort rent og hold da op det blev godt men så kedeligt at jeg begyndte at slæbe en masse en for at gøre det hyggeligt igen.
  Dejligt at det er lykkes med storkenæb og digitalis, så håber jeg at I når at få solgt så du ikke behøver at potte om da de jo alligevel vokser en del over sommeren.
  Men godt ser det ud med alle de fine frølinger.
  Skulle man prøve en omgang digitalis - ja det er vel ikke for sent?
  Kh
  Kirsten

  SvarSlet
 2. Hej Heike.Du er da gået al in med småplanter.Men dejligt at have så mange lige til at plante ud.
  Og er da imponeret over dine kartofler.........de er da enorme.Der er bare ikke noget som nye kartofler.
  Kommer du til Kolding på søndag?
  Godaften knus Jette

  SvarSlet

Emner på bloggen

"Claus Dalby" rose 2013 2014 agapanthus Akeleje Allium Anemone Angels Tumpet Asters beauty af moscow Beauty of Moscow Bellis Belægning Beton Beverly Bier Bjergknopurt Blogtræf Blommetræ Blomsterfrø Blå anemone Bog Brown Berry Brændeskur Buketter Buksbom Bænk Bær Campanula Glomerata Alba Cardinal Rouge Chili Chokoladeblomst Chrysanthemum Claus Dalby Clematis Cosmos Cream Beauty Daglilje dahlia Det gule bed Det hvide bed Det lange kig Det røde bed Det store Bed Digitalis Discovery Drivhus Efeu Ferskentræ Flagstangs bed Flaskegræskar Forhave Forspirring Forår Fransk anemone Frugthave Frugtlunden Frugtplantage Fugle fuglehus Fuji-Kirsebær træ Gaver Geoginer Geranium Gisselfeld Glasbær Gran Græs areal Græsplæne Gunnera Harridslevgaard slot Havedam Havefestival haveplan Havestue Hedera Helix Hegn Hestemynte Heuchera Hornvioler Hortensia Hosta Hunden Hyacint Høns Høstanemone Høstfloks insekthotel japansk kirsebærtræ Jordbær Jul Julehilsen Julekort Julekugler Julerose Julestjerne juletræ Kaprifolie Kartofler kastanjer Kattehale Kejserbusk Kejserkrone Killinger Kjeld Slot Klematis Klokkeranke Kløver Knopurt Kobjælde krans Kreative hjørne Krokus Krukker Krydderurter Krysantemum Kvashegn kvægurt Kæmpe Stenbræk kæmpe verbena Lanterner Lathyrus Lathyrus "Pink Pearl" Lavendel Ligusterhækken Lilje Lupin Lyng Løg Løjtnantshjerte Løtnantshjerte Magnolia Marmelukærme Marmelukærmebusk Mini Verbena Montbretia Morgenfrue Multi Blue Mælkebøtte Nellike New Dawn Nostalgie Oliventræ Opstammet Laurbærbusk Oregano Papaver orientale Paradisæbler Parthenocissus q. Engelmannii Pelargonier Pergola Perlehyacinter Potteskur Primula Prince of Orange Projekt 2013 Projekt 2014 projekter Purpur solhat Pyntekål Pæoner Påske Påskeliljer Queen of Night Ranunkel Redekasser Regnmåler Rhododendron Roma Romantiske Haver Roser Rosmarin Røllike Salvie Sankt Hans Urt Skovbedet Skovhaven Skærmlilje Sne Solhat Solsikke Sommerfugl Sommerfuglebusk Spanske margueritter Spir Sporebaldrian Stalden Statudestativ Stauder stedmorblomst stjerneskærm Stokrose Stolte kavaler Stormhat Studenternellike Syren Syrentræ Tallerkensmækker Tante Grøns Have Terrasse Tidselkugle Timian Tomat Tulipan Tusindfryd Tønde Valmue Vand Vasketøj Venbend Verbena Vibeæg Vidunderblomst Vildvin Vindrue vinget benved Vinter Vintergækker Vinterhi Voksblomst Værksted Willestrup Zinnia Æbletræ Åben Have