torsdag den 15. februar 2018

Starten på et skattekammer


Havestuen er mit skattekammer.


Det meste af vinteren har havestuen været pyntet op med grønt og naturprodukter. Mit gamle træspisebord har dannet rammen for adskillige stilleben, men nu er tiden kommet til, at blive mere praktisk anlagt.


Baggangen måtte igen ligge bord til en masse leg med jord. Det er prøvet før med enkelte uheld, så jeg tænkte, at denne gang går det sikkert bedre.


Det gik gudskelov og på ganske kort tid, var der produceret masser af potter med jord. Alle er de blevet lavet klar til at hjælpe små staude frø med at blive store buskede blomster.


Frø har jeg rigeligt af, da jeg er noget af en impulskøber. Desværre har jeg endnu ingen overblik over dem alle, så ingen af dem har, i skrivende stund, endnu fundet vej op i de nylavede potter.
Planen er, at den opgave er løst inden weekenden er ovre.


Potterne er allerede stillet frem på bordet i havestuen. Her står de og suger vand, som det sidste led inden de er helt klar til forårets opgave.


Det skarpe øje, har nok opdaget, at der på bordet allerede står en bakke potter med navne skilte.
På den første dag i 2018 besluttede jeg, at haveåret startede og derfor fik jeg sået fire forskellige stauder. Hvis du har lyst, kan du læse om det HER. En af rækkerne med de smukke stokroser er allerede begyndt at spire, så dem følger jeg nøje hver dag.


Chilifrøene jeg såede sidst i januar er ligeledes godt på vej. Spire procenten har været rigtig god, så jeg kan allerede nu se, at der bliver flere i overskud. Men hvad betyder det med ekstra rigdom, som man blot kan forære væk i gave. Det er i hvert fald en af de ting, jeg holder meget af.

Er du kommet i gang med at forspire?

13 kommentarer:

 1. Hej Heike
  Nej jeg gør ikke noget i at så, jeg har alligevel ikke plads til ret meget, og jeg satser på, at noget af det fra sidste år har selvsået sig. Jeg bryder mig ikke om at prikle, så den slags glæder afstår jeg fra.
  Knus Lisbeth

  SvarSlet
  Svar
  1. Hver sin smag. Jeg bliver nød til at så, da jeg vi jo har mange kvm der skal fyldes ud og ikke er millionære.
   Knus Heike

   Slet
 2. Jeg har gang i en lille smule, men har planer om en hel del - det er hyggeligt at stå med, og økonomisk til at overskue. Priklingen er lidt langsommelig, men pyt - jeg tager det lidt ad gangen.

  SvarSlet
  Svar
  1. Du har helt ret, at det er mere økonomiske, hvis man har brug for mange planter.
   Knus Heike

   Slet
 3. Vi plejer også at så en masse, det er nu mest husbonden der passer det... Du har da fint med lys til dine spire-potter der på bordet og det er skønt at se tingene spire og gro.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Ulla.
   Ja, min havestue er helt fantastisk med alt den lys. Den har også været frostfri indtil nu, selvom det er noget gammel m.. den er lavet af.
   Knus Heike

   Slet
 4. Ljuvligt att se att det börjar spira! Härliga och inspirerande bilder...
  Kram från Titti

  SvarSlet
  Svar
  1. Tusind tak, Titti
   Når det spire, ved vi at foråret er på vej.
   KNus Heike

   Slet
 5. Skønt med sådan en havestue :)

  Jeg plejer at gå i gang med at så her i uge 8, men i år trækker jeg den et par uger.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kunne som sædvanlig ikke vente. Tålmodighed er ikke min stærke side.
   Knus Heike

   Slet
 6. Hej Heike.
  Sikke dejligt med forårsfornemmelser.
  Jeg er slet ikke gået igang i år, fordi jeg har haft rigtig meget fokus på min store fest. De sidste 3 uger har jeg været svært udmattet. Det er en del af min sygdom, at jeg ikke producerer energi nok, og regenerer den dårligt, når den er blevet overbrugt.
  Og inden længe skal jeg opereres, så derfor har jeg ikke så travlt med frøspiringen her hos mig i år...... Men jeg plejer jo ikke at kunne lade være, så sådan bliver det helt sikkert også i år, så snart jeg genfinder energien.
  Knus
  Malene

  SvarSlet

Emner på bloggen

"Claus Dalby" rose 2013 2014 agapanthus Akeleje Allium Anemone Angels Tumpet Asters beauty af moscow Beauty of Moscow Bellis Belægning Beton Beverly Bier Bjergknopurt Blogtræf Blommetræ Blomsterfrø Blå anemone Bog Brown Berry Brændeskur Buketter Buksbom Bænk Bær Campanula Glomerata Alba Cardinal Rouge Chili Chokoladeblomst Chrysanthemum Claus Dalby Clematis Cosmos Cream Beauty Daglilje dahlia Det gule bed Det hvide bed Det lange kig Det røde bed Det store Bed Digitalis Discovery Drivhus Efeu Ferskentræ Flagstangs bed Flaskegræskar Forhave Forspirring Forår Fransk anemone Frugthave Frugtlunden Frugtplantage Fugle fuglehus Fuji-Kirsebær træ Gaver Geoginer Geranium Gisselfeld Glasbær Gran Græs areal Græsplæne Gunnera Harridslevgaard slot Havedam Havefestival haveplan Havestue Hedera Helix Hegn Hestemynte Heuchera Hornvioler Hortensia Hosta Hunden Hyacint Høns Høstanemone Høstfloks insekthotel japansk kirsebærtræ Jordbær Jul Julehilsen Julekort Julekugler Julerose Julestjerne juletræ Kaprifolie Kartofler kastanjer Kattehale Kejserbusk Kejserkrone Killinger Kjeld Slot Klematis Klokkeranke Kløver Knopurt Kobjælde krans Kreative hjørne Krokus Krukker Krydderurter Krysantemum Kvashegn kvægurt Kæmpe Stenbræk kæmpe verbena Lanterner Lathyrus Lathyrus "Pink Pearl" Lavendel Ligusterhækken Lilje Lupin Lyng Løg Løjtnantshjerte Løtnantshjerte Magnolia Marmelukærme Marmelukærmebusk Mini Verbena Montbretia Morgenfrue Multi Blue Mælkebøtte Nellike New Dawn Nostalgie Oliventræ Opstammet Laurbærbusk Oregano Papaver orientale Paradisæbler Parthenocissus q. Engelmannii Pelargonier Pergola Perlehyacinter Potteskur Primula Prince of Orange Projekt 2013 Projekt 2014 projekter Purpur solhat Pyntekål Pæoner Påske Påskeliljer Queen of Night Ranunkel Redekasser Regnmåler Rhododendron Roma Romantiske Haver Rosenhave Roser Rosmarin Røllike Salvie Sankt Hans Urt Skovbedet Skovhaven Skærmlilje Sne Solhat Solsikke Sommerfugl Sommerfuglebusk Spanske margueritter Spir Sporebaldrian Stalden Statudestativ Stauder stedmorblomst stjerneskærm Stokrose Stolte kavaler Stormhat Studenternellike Syren Syrentræ Tallerkensmækker Tante Grøns Have Terrasse Tidselkugle Timian Tomat Tulipan Tusindfryd Tønde Valmue Vand Vasketøj Venbend Verbena Vibeæg Vidunderblomst Vildvin Vindrue vinget benved Vinter Vintergækker Vinterhi Voksblomst Værksted Willestrup Zinnia Æbletræ Åben Have