søndag den 14. august 2016

Havefestival 2016


Nu skulle det prøves - for første gang er jeg kørt ud i det danske land for at besøge haver i en helt specielt weekend. Tidligere har jeg ikke været klar over at det fandtes, altså at mange fantastiske haver åbner lågen på en og samme weekend. Nu er det afprøvet og det bliver bestemt ikke sidste gang.


I år var der en helt speciel have, som jeg bare brændte for at se. Selv min søde mand ville med, da det ikke er gået hans næse forbi, at der her var noget rigtig spændende under udvikling.
Haven er hverken halv eller hel færdig, men man er ikke i tvivl om, at her er noget stor på vej.
Skulle i være i tvivl, så var første stop i Mårslet hos Henrik og hans søde kone. Vi befinder os i "Min franske Have"


Jeg har fulgt Henriks blog nøje, da vi her har haft muligheden for at være med helt fra starten. Fra første spadestik...og til hvad der mon kommer.


Køkkenhaven var en af de elementer, som allerede var godt undervejs. Her bugnede det med lækkere afgrøder, lige til at putte i munden og nyde i fulde drag. Man har her bevidst ventet med at sætte gang i afgrøderne, så de først er klar når familien kommer hjem fra Frankrig i sensommeren. 
En del af køkkenhaven var også indrettet som børnehave. Her bor Henriks uendelig mange buksbom stiklinger. Række op og ned står de som små soldater og venter på at det bliver deres tur til at danne ramme om en af de smukke bede, som ligger på tegnebrættet.Haven har også det smukkeste udsigtspunkt. En bænk hvor man rigtig kan sidde og falde i staver over den nærliggende natur. Min mands første indskydelse var, at her kunne han da lige sidde imens jeg undersøgte haven nøje. Men sådan blev det ikke.

For Henrik og hans kone er de dejligste mennesker. Vi fik virkelig snakket. Hørt om hvad de havde havde været igennem med huset. Hvad der er sket med haven. Visionerne og ikke mindst hvad der ligger på tegnebrættet. Det var så spændende, at hører om og jeg ved allerede nu, at når jeg næste år vender snuden mod "Min Franske Have" så sidder jeg ikke alene i bilen.


Vi glæder os begge meget til at se hvordan i forsat udvikler jeres have og jeres smukke hus. Er ikke det mindste i tvivl om, at det bliver ikke mindre end storslået. Håber i vil åbne havelågen igen næste år, så vi kan følge med og endnu engang mærke jeres varme gæstfrihed. Det var en stor fornøjelse at møde jer. Tak for en dejlig stund i jeres have.


Tilbage i bilen satte vi kursen sydpå igen. Der var lige et enkelt stop, hvor jeg gerne ville have Flemming med hen. Hvor vi endte må i have til gode til næste indlæg.

P.S. Som nogen måske har lagt mærke til, så er billede kvaliteten nedadgående og mangelfuld. Mit kamera ligger nu i sygesengen og skal en tur på operationsbordet. Den værste dag af alle dette kunne ske.

6 kommentarer:

 1. Godaften Heike.Heldige dig der fik besøgt en dejlig have.Har jo også fulgt Den franske haves udvikling.Og kan da se at der er sket en del på det sidste.
  Håber at komme til at opleve den engang.
  Godnat herfra Knus Jette

  SvarSlet
 2. Kære Heike og din mand som jeg desværre allerede har glemt navnet på. Tak for jeres meget hyggelige besøg, og den fine omtale. Det er som andre tidligere har erfaret spændende at se sin have med andre briller og vinkler. Du har sørme fået det bedste med, tak for det :-) VI skal nok åbne igen næste år, så I og vi se udviklingen. Held og lykke med jeres planer, det ønsker vi Jer.
  Venligst
  Henrik

  SvarSlet
 3. Heldige dig :-) Jeg ville så gerne have set Henriks have, men det må jeg så have til gode til næste år.
  Ærgerligt med dit kamera, håber det snart bliver "rask" igen.

  SvarSlet
 4. Hvor er det nogle dejlige billeder. Tak for dem, jeg ville selv gerne havde besøgt den franske have, men havde selv åben have i weekenden. Jeg håber bestemt jeg kan komme forbi haven næste år. Håber Henrik åbner op for haven der.

  Hilsen Maria

  SvarSlet
 5. Godt indlæg om Henrik og Jannes have. Vi besøgte haven om lørdagen, og jeg laver et indlæg om besøget i morgen:)

  SvarSlet
 6. Det må have været en rigtig dejlig oplevelse at se Henriks have.

  Jeg må tage revanche næste år hvad angår havefestival. Jeg holdt min 50års-fødselsdag om lørdagen - og ryddede op om søndagen, så havde slet ikke tid til at se på haver.

  SvarSlet

Emner på bloggen

"Claus Dalby" rose 2013 2014 agapanthus Akeleje Allium Anemone Angels Tumpet Asters beauty af moscow Beauty of Moscow Bellis Belægning Beton Beverly Bier Bjergknopurt Blogtræf Blommetræ Blomsterfrø Blå anemone Bog Brown Berry Brændeskur Buketter Buksbom Bænk Bær Campanula Glomerata Alba Cardinal Rouge Chili Chokoladeblomst Chrysanthemum Claus Dalby Clematis Cosmos Cream Beauty Daglilje dahlia Det gule bed Det hvide bed Det lange kig Det røde bed Det store Bed Digitalis Discovery Drivhus Efeu Ferskentræ Flagstangs bed Flaskegræskar Forhave Forspirring Forår Fransk anemone Frugthave Frugtlunden Frugtplantage Fugle fuglehus Fuji-Kirsebær træ Gaver Geoginer Geranium Gisselfeld Glasbær Gran Græs areal Græsplæne Gunnera Harridslevgaard slot Havedam Havefestival haveplan Havestue Hedera Helix Hegn Hestemynte Heuchera Hornvioler Hortensia Hosta Hunden Hyacint Høns Høstanemone Høstfloks insekthotel japansk kirsebærtræ Jordbær Jul Julehilsen Julekort Julekugler Julerose Julestjerne juletræ Kaprifolie Kartofler kastanjer Kattehale Kejserbusk Kejserkrone Killinger Kjeld Slot Klematis Klokkeranke Kløver Knopurt Kobjælde krans Kreative hjørne Krokus Krukker Krydderurter Krysantemum Kvashegn kvægurt Kæmpe Stenbræk kæmpe verbena Lanterner Lathyrus Lathyrus "Pink Pearl" Lavendel Ligusterhækken Lilje Lupin Lyng Løg Løjtnantshjerte Løtnantshjerte Magnolia Marmelukærme Marmelukærmebusk Mini Verbena Montbretia Morgenfrue Multi Blue Mælkebøtte Nellike New Dawn Nostalgie Oliventræ Opstammet Laurbærbusk Oregano Papaver orientale Paradisæbler Parthenocissus q. Engelmannii Pelargonier Pergola Perlehyacinter Potteskur Primula Prince of Orange Projekt 2013 Projekt 2014 projekter Purpur solhat Pyntekål Pæoner Påske Påskeliljer Queen of Night Ranunkel Redekasser Regnmåler Rhododendron Roma Romantiske Haver Roser Rosmarin Røllike Salvie Sankt Hans Urt Skovbedet Skovhaven Skærmlilje Sne Solhat Solsikke Sommerfugl Sommerfuglebusk Spanske margueritter Spir Sporebaldrian Stalden Statudestativ Stauder stedmorblomst stjerneskærm Stokrose Stolte kavaler Stormhat Studenternellike Syren Syrentræ Tallerkensmækker Tante Grøns Have Terrasse Tidselkugle Timian Tomat Tulipan Tusindfryd Tønde Valmue Vand Vasketøj Venbend Verbena Vibeæg Vidunderblomst Vildvin Vindrue vinget benved Vinter Vintergækker Vinterhi Voksblomst Værksted Willestrup Zinnia Æbletræ Åben Have