søndag den 10. juli 2016

En drøm af en have - Høneballehaven

Min jomfrutur til Samsø sidste lørdag, havde jo selvfølgelig en helt anden årsag, end at besøge det smukke Nordby.
Det har altid været et stort ønske af mine at opleve Lisbeths smukke Høneballehave, men endnu var det ikke lykkes mig at planlægge en tur derover. Lisbeths blog kender de fleste have interesseret og selvom jeg er meget visuel, så er det aldrig lykkes mig at forstille mig hvordan haven virkelig er opbygget. Ulla (Frk. Anemone) og Malcom tilbød mig, at opfylde mit ønske og med en bagsædeplads tog jeg min første tur til Samsø.


Det var med mange sommerfugle i maven, at vi trillede ind på gårdspladsen hos Lisbeth og Bent.
Faktisk nåede jeg kun lige ud af bilen, inden mit hjerte for første gang besluttede - Det skal jeg også have! ....og så var det noget så fjollet som havehegnet?


Selvom Lisbeth og Bent ikke ejer verdens største hunde, så har de verdens mest geniale hegn. Og da jeg altid har mit store hundehjerte med overalt, så vidste jeg med det samme, at sådan et smart hegn og opdeling af haven måtte jeg også eje. Vil ikke kede jer med de mange billeder jeg tog af hegnet, men de var nok til at manden derhjemme er fuldstændig enig med mig. 2 sek på martriklen og første ide tyvstjålet - det tegnede til at blive en dag med masser af inspiration.


Efter en masse glade gensyn og enkelte nye ansigter, startede vi vores første rundtur ud i paradis. Lisbeth førte an på en lille havevandring, og det gik godt nok laaangsomt. Når man samler så mange dejlige havemennesker på samme sted, så går snakken. Faktisk så stopper snakken ikke igen lige med det samme og det er lige nøjagtig det jeg elsker ved at være på tur med havefolket.


Men lige i dag var sommerfuglene i maven rigtig vilde og jeg havde lidt svært ved at holde igen og vente - Åh, jeg skulle jo ud og opleve haven, som jeg har sukket efter så længe.
Vi startede omme i den oprindelige have, som hørte til huset. Herefter førte vandringen op i skovhaven, videre til rosenbedene og så blev vi sluppet løs. Eller måske skulle man sige, at derefter myldrede vi ud til alle sider.Den oprindelig have var smukt anlagt og op af huset var der også blevet plads til en smule tomater.


Men rigtig overvældende blev det, da vi forsatte ud i den nyeste del af haven, som tidligere har være mark for nogle dyr af en art.
Jeg listede igennem skovhaven sammen med de andre og lige pludselig stod jeg der? Der lige midt i paradis. Hjertet slog som en vild, sommerfuglene gik helt amok og jeg kunne mærke at den barnlige glæde brusede igennem kroppen på mig. Vi var kommet frem til Yin&Yang bedet fyldt med de smukkeste roser.


Ord er alt for fattige til at beskrive hvordan det var at opleve så meget skønhed på en gang. Det er helt umuligt af forstille sig dette ved at se billeder, og selvom jeg ofte har set billeder herfra, så var jeg slet ikke forberedt på hvor skønt det var.


Sandheden er at jeg blev så overvældet over alle de smukke roser, at jeg slet ikke kunne løsrive mig igen. Selvfølgelig fik jeg set resten af haven, men de smukke roser havde en helt magnetisk effekt på mig, og gang på gang kunne man finde mig storsmilende blandt dem.
Noget af det, som jeg syntes var mest fantastisk, er at Lisbeth ikke er gul-forskrækket, som så mange andre, inkl mig selv. Her var roser i alle nuancer og jeg forelskede mig i den grad i mange af de gul orange arter. Måske søde Lisbeth vil fortælle mig navnet på de skønheder, jeg har på collagen herunder?


Inden vi fik set os om blev det frokost tid, og jeg var tvunget til at løsrive mig fra bedet. Bent havde sørget for at sult og tørst blev dækket, og man må virkelig sige at der blev hygget om os her i haven.Mellem frokost og kaffe blev der endnu engang tid til at gå på opdagelse, og selvom jeg var stærkt tiltrukket af rosenbedet, så lykkes det mig også at se mange andre smukke sider af haven.


Alle som har været på tur med havefolk ved at de færreste kan styre sig! Omkring halsen på de fleste hænger et kamera og billeder bliver der taget i spandevis. Selv er jeg storslem første gang jeg besøger en have og derfor bliver kameraet også hjemme på andet besøg.Gad god vide om Høneballehaven ligger i toppen, som en af de mest fotograferede haver i Danmark.


Kære Lisbeth og Bent.
Tak for en helt uforglemmelig dag i jeres smukke have. Det har været en oplevelse uden lige. Med mig hjem tager jeg et hav af inspiration, billeder og glade minder. Glæder mig allerede til næste gang, jeg igen kan komme forbi på besøg.

- Og selvfølgelig tak til Ulla, Malcom, Jette, Gitte, Linda, Tina, Hans, Susanne, Torben, Villy, Merete, Vivi og Hans Jørgen, for godt selskab og masser af havesnak.

8 kommentarer:

 1. Kære Heike
  Selv tak og tak fordi du deler din begejstring, jeg vidste ikke, at den var så stor. Det var jo lige så rørende at læse om, som da Anette var her for et år siden. Dejligt at I oplever så meget ved at se min have. Det glæder mig rigtig meget, hvis nogen får lidt inspiration med sig hjem, om det er roser eller hegn, der inspirerer er lige meget, bare man nyder besøget. Jeg tror ikke, min have er den mest fotograferede, men når der er bloggere på besøg, bliver der taget mange billeder.
  Du sætter mig på noget af en prøve med de billeder, du vil have navne på. Når det er mine egne billeder er det nemt, for så kender jeg rækkefølgen :)
  Jeg prøver: Nr 1 er Rosa Mundi, nr 2 er Lady Emma Hamilton, nr. 3 er Hot Chocolate, nr. 4 er jeg lidt i tvivl, men jeg gætter på Crownprincess Margareta, nr. 5 er nok Westerland, det sidste er Wild Rover.
  Jeg tillader mig at dele dit indlæg på min Høneballegruppe på fb.
  Du er velkommen igen en anden gang.
  Kh Lisbeth

  SvarSlet
 2. Kære Heike, jeg deler din begejstring for hegnet og er imponeret over at Bent ene mand har sat de mange meter hegn op. Man bliver totalt slået bagud når man kommer ind i haven, det mest urolige er at det sker hver eneste gang. Det er nogle fantastiske billeder du har fået taget.
  Kram fra Linda

  SvarSlet
 3. Hej Heike
  Sikken en vidunderlig fortælling og nogle smukke billeder du har taget. Jeg tog turen til Samsø og høneballehaven i går for 3. gang ja for mig er det nærmest gået hen og blevet en tradition. Forsøger at komme på forskellige tidspunkter af sæsonen for at opleve så meget skønhed som muligt :-)
  Kh Anne

  SvarSlet
 4. Hej. Det var meget interessant at se Høneballehaven igennem dit kamera. Jeg forstår godt di beundring for yen og yan bedene. De erhelt fantastiske. Jeg har været der hele tre gange og vil meget gerne derover igen. Tak for de flotte billeder.

  SvarSlet
 5. Sikke dog et dejligt indlæg du har lavet om Lisbeth´s skønne have :-)
  Jeg er helt vild med de billeder, du har taget af rosenbedene, de er helt fantastiske og gengiver bedene på smukkeste vis :-)

  SvarSlet
 6. Hej Heike!
  Sikke et dejligt indlæg, med mange skønne billeder, du er en fabelagtig fotograf!
  Indlægget tog mig med på en tur i hukommelsen- for et års tid siden. Jeg gav mig simpelthen til at tude da jeg kom til roserne, og det kom fuldstændig bag på mig, også den helt barnlige glæde, men den er jeg ved at vende mig til;-) når jeg ser så dejlige "ting".
  Bent og Lisbeth formår virkelig at skabe skønne rammer hele vejen igennem. Jeg vil også meget gerne gense haven, måske vi mødes, igen, der:-)
  Med kærlig hilsen og tak for de dejlige billeder Anette

  SvarSlet
 7. Skønne billeder fra Samsø - det ser helt fantastisk ud. Jeg har (endnu) ikke besøgt haven, men det er jeg da vist nødt til. Mange af motiverne genkender jeg jo fra Lisbeth, men nogen af dem, du har fanget, er helt nye for mig - skønt!

  SvarSlet
 8. Hej Heike,
  Du har taget nogle skønne billeder fra Lisbeths dejlige have. Ja, vi var mange der ikke kunne stoppe med at tage billeder. Der er jo noget hele tiden, man må fastholde. Det var en meget hyggelig dag, og vi var jo super heldige med vejret. Vi mødes nok i Lisbeths have en anden gang.

  SvarSlet

Emner på bloggen

"Claus Dalby" rose 2013 2014 agapanthus Akeleje Allium Anemone Angels Tumpet Asters beauty af moscow Beauty of Moscow Bellis Belægning Beton Beverly Bier Bjergknopurt Blogtræf Blommetræ Blomsterfrø Blå anemone Bog Brown Berry Brændeskur Buketter Buksbom Bænk Bær Campanula Glomerata Alba Cardinal Rouge Chili Chokoladeblomst Chrysanthemum Claus Dalby Clematis Cosmos Cream Beauty Daglilje dahlia Det gule bed Det hvide bed Det lange kig Det røde bed Det store Bed Digitalis Discovery Drivhus Efeu Ferskentræ Flagstangs bed Flaskegræskar Forhave Forspirring Forår Fransk anemone Frugthave Frugtlunden Frugtplantage Fugle fuglehus Fuji-Kirsebær træ Gaver Geoginer Geranium Gisselfeld Glasbær Gran Græs areal Græsplæne Gunnera Harridslevgaard slot Havedam Havefestival haveplan Havestue Hedera Helix Hegn Hestemynte Heuchera Hornvioler Hortensia Hosta Hunden Hyacint Høns Høstanemone Høstfloks insekthotel japansk kirsebærtræ Jordbær Jul Julehilsen Julekort Julekugler Julerose Julestjerne juletræ Kaprifolie Kartofler kastanjer Kattehale Kejserbusk Kejserkrone Killinger Kjeld Slot Klematis Klokkeranke Kløver Knopurt Kobjælde krans Kreative hjørne Krokus Krukker Krydderurter Krysantemum Kvashegn kvægurt Kæmpe Stenbræk kæmpe verbena Lanterner Lathyrus Lathyrus "Pink Pearl" Lavendel Ligusterhækken Lilje Lupin Lyng Løg Løjtnantshjerte Løtnantshjerte Magnolia Marmelukærme Marmelukærmebusk Mini Verbena Montbretia Morgenfrue Multi Blue Mælkebøtte Nellike New Dawn Nostalgie Oliventræ Opstammet Laurbærbusk Oregano Papaver orientale Paradisæbler Parthenocissus q. Engelmannii Pelargonier Pergola Perlehyacinter Potteskur Primula Prince of Orange Projekt 2013 Projekt 2014 projekter Purpur solhat Pyntekål Pæoner Påske Påskeliljer Queen of Night Ranunkel Redekasser Regnmåler Rhododendron Roma Romantiske Haver Rosenhave Roser Rosmarin Røllike Salvie Sankt Hans Urt Skovbedet Skovhaven Skærmlilje Sne Solhat Solsikke Sommerfugl Sommerfuglebusk Spanske margueritter Spir Sporebaldrian Stalden Statudestativ Stauder stedmorblomst stjerneskærm Stokrose Stolte kavaler Stormhat Studenternellike Syren Syrentræ Tallerkensmækker Tante Grøns Have Terrasse Tidselkugle Timian Tomat Tulipan Tusindfryd Tønde Valmue Vand Vasketøj Venbend Verbena Vibeæg Vidunderblomst Vildvin Vindrue vinget benved Vinter Vintergækker Vinterhi Voksblomst Værksted Willestrup Zinnia Æbletræ Åben Have