søndag den 8. marts 2015

En rigtig forårsdag

Solen skinnede ned fra en skyfri himmel, og i læ for vinden nød jeg årets første rigtige forårsdag.
Manden forduftede på hans motorcykel med et smil på læben, alt imens jeg tog gummistøvlerne på og stormede ud i haven. Nu skulle vi begge nyde det, vi så længe har ventet på: frihed udendøre.


Lille hunden havde også længsler. For en gangs skyld ville hun ikke ind med det samme, men indtog hendes ynglings sommer plads under rododendronerne.


Herfra kunne hun både slumre og holde øje med mig på samme tid. Dagens første opgave bestod nemlig i, at luge de sidste to af flagstangsbedene. Selvom lugning ikke er min ynglings beskæftigelse, så var det i dag en fryd. Hver gang jeg flyttede en bunke blade opdagede jeg nye skud, som var på vej op af jorden, og for hver skud jeg fandt, fik jeg mere og mere havekuller. Hvor jeg dog glæder mig til haven rigtig kommer i gang.


Nu er alle bede i haven luget, og jeg kan slappe af indtil efteråret. Fra nu af skal jeg holde mig i skindet, og se hvad der vokser op inden jeg hovedløs river det op af jorden. Det bliver en prøve for mig, men jeg har kastet så mange frø, som jeg ikke ved hvordan ser ud og skal de have en chance, så må jeg lære at styre mig.


I fødselsdagsgave fik jeg min nye rosenbibel: Et liv med roser. Heri står at det er nu først i marts, at roserne skal have deres første grundgødning. Det har de fået i dag, og jeg glæder mig til at se, om det virkelig giver et større blomsterflor, at følge hans råd. Er meget spændt.
Nede på alle fire kunne jeg rigtig se alle skudene på roserne. De er endnu ikke klippet ned, men de skyder helt vildt. Også hortensiaen i bedet ved siden af, har travlt med at blive til noget.


Kender i det, at man flere gange om dagen passere samme sted uden at åbne sine øjne? Sådan føltes det for mig i dag. Min kaprifolie i krukke skyder, som blev den betalt for det. Blinde jeg har først lige opdaget det i dag. Det kommer til at bliver fantastisk smukt, når først den virkelig får fat og dækker stolperne.


Fire timer i haven blev det til i dag, alle i solens stråler. Udover de store opgaver fik jeg ordnet lidt hist og hid, og er nu meget tilfreds med min indsats. Pauser blev der holdt i store mængder. Drivuset sagde 32 grader, og lokkede til at smække benene op og bare nyde livet - og det gjorde jeg. Livet er fantastisk, specielt på en dag som denne.


4 kommentarer:

 1. Dejligt indlæg Heike. Jeg mærker tydelig jeres glæde over foråret. .. ja jer alle tre :-)
  Der er ikke nogen som følelsen man får den første dag i haven..... glæden maven over selv små ting og duften af jord og græs er bedre end nogensinde.
  Jeg ELSKER billederne af Hailey. ... hun er en livsnyder ser jeg.
  Knus Susan

  SvarSlet
  Svar
  1. Hailey er i den grad en livsnyder, og hun har tålmodigt ventet på forårets kommen. Nu være det ikke længe inden terrassedøren står åben dagen lang - fantastisk for en lille hund.
   Knus Heike

   Slet
 2. Oh... ja, hvor var det en skøn dag i dag, den kan vi leve længe på og samtidig vil vi jo gerne have mange flere af disse dage nu. Det er dejligt at komme ud og rode i jorden og se hvordan alting skyder op af jorden.

  Fine billeder, din hund er bare sød der i rhodo-bedet.

  SvarSlet
  Svar
  1. Man bliver helt overrasket over, hvor meget der er på vej op af jorden allerede. Det var først da næsen kom helt ned i jordhøjde jeg opdagede det.
   Hilsen Heike

   Slet

Emner på bloggen

"Claus Dalby" rose 2013 2014 agapanthus Akeleje Allium Anemone Angels Tumpet Asters beauty af moscow Beauty of Moscow Bellis Belægning Beton Beverly Bier Bjergknopurt Blogtræf Blommetræ Blomsterfrø Blå anemone Bog Brown Berry Brændeskur Buketter Buksbom Bænk Bær Campanula Glomerata Alba Cardinal Rouge Chili Chokoladeblomst Chrysanthemum Claus Dalby Clematis Cosmos Cream Beauty Daglilje dahlia Det gule bed Det hvide bed Det lange kig Det røde bed Det store Bed Digitalis Discovery Drivhus Efeu Ferskentræ Flagstangs bed Flaskegræskar Forhave Forspirring Forår Fransk anemone Frugthave Frugtlunden Frugtplantage Fugle fuglehus Fuji-Kirsebær træ Gaver Geoginer Geranium Gisselfeld Glasbær Gran Græs areal Græsplæne Gunnera Harridslevgaard slot Havedam Havefestival haveplan Havestue Hedera Helix Hegn Hestemynte Heuchera Hornvioler Hortensia Hosta Hunden Hyacint Høns Høstanemone Høstfloks insekthotel japansk kirsebærtræ Jordbær Jul Julehilsen Julekort Julekugler Julerose Julestjerne juletræ Kaprifolie Kartofler kastanjer Kattehale Kejserbusk Kejserkrone Killinger Kjeld Slot Klematis Klokkeranke Kløver Knopurt Kobjælde krans Kreative hjørne Krokus Krukker Krydderurter Krysantemum Kvashegn kvægurt Kæmpe Stenbræk kæmpe verbena Lanterner Lathyrus Lathyrus "Pink Pearl" Lavendel Ligusterhækken Lilje Lupin Lyng Løg Løjtnantshjerte Løtnantshjerte Magnolia Marmelukærme Marmelukærmebusk Mini Verbena Montbretia Morgenfrue Multi Blue Mælkebøtte Nellike New Dawn Nostalgie Oliventræ Opstammet Laurbærbusk Oregano Papaver orientale Paradisæbler Parthenocissus q. Engelmannii Pelargonier Pergola Perlehyacinter Potteskur Primula Prince of Orange Projekt 2013 Projekt 2014 projekter Purpur solhat Pyntekål Pæoner Påske Påskeliljer Queen of Night Ranunkel Redekasser Regnmåler Rhododendron Roma Romantiske Haver Roser Rosmarin Røllike Salvie Sankt Hans Urt Skovbedet Skovhaven Skærmlilje Sne Solhat Solsikke Sommerfugl Sommerfuglebusk Spanske margueritter Spir Sporebaldrian Stalden Statudestativ Stauder stedmorblomst stjerneskærm Stokrose Stolte kavaler Stormhat Studenternellike Syren Syrentræ Tallerkensmækker Tante Grøns Have Terrasse Tidselkugle Timian Tomat Tulipan Tusindfryd Tønde Valmue Vand Vasketøj Venbend Verbena Vibeæg Vidunderblomst Vildvin Vindrue vinget benved Vinter Vintergækker Vinterhi Voksblomst Værksted Willestrup Zinnia Æbletræ Åben Have