tirsdag den 6. januar 2015

En hemmelighed i 2014

Da vi nåede efteråret 2014 var manden, som sagt færdig med alle mine projekter.
Jeg havde højt og helligt lovet, at nu var det slut og at der ikke ville komme flere.....meeeeen.....!

Syntes jo at jeg, på en eller anden måde, lidt manglede et potteskur! Altså et dejligt sted, hvor jeg kunne indrette mig og hygge i foråret, selvom regnen skulle komme dryppende. Et overdækket sted, hvor jeg kunne udfolde min kreativitet - et sted lige så smukt som Tante Grøns.


Men hvordan får man lige sin udkørte projektarbejder med på denne ide? Jo jo, man sælger ideen, som værende en "grill garage".
For hvilken mand, med respekt for sig selv, har ikke en grill garage? Og med det antal grill vi er ved at opbygge, så kan de ikke bare stå ude i regn og slud vinteren over.

Så sent på efteråret startede manden op på "Projekt Grillgarage"


Garagen skulle bygges i forlængelse af brændeskuret. Altså omme på bagsiden, hvor der tidligere var blevet lagt fliser, og hvor jeg opbevarer/gemmer alle mine haveting.
Alt mit rod blev fjernet, og så gik han ellers igang.


Elsker at min mand ikke er bange for at prøve noget nyt. Og selvom han aldrig selv før har bygget noget lignede, så gik han til opgaven med et kæmpe gå-på-mod.


Der blev hentet brædder hjem i lange baner, og der blev skruet til den helt stor guldmedalje. Inden jeg fik set mig om, stod skuret færdigt og vi var klar til at flytte ind.
Selv er jeg meget imponeret. Sådan bare lige at klaske et skur sammen, uden at vide hvordan. Har sagt det før, og siger det igen. Er virklig velsignet med en pragtfuld mand.I skuret er der kommet to vinduer. Begge har jeg købt på loppemarked i sommers. Og selvom der kommer masser af lys igennem taget, så syntes jeg nu alligevel at det har sin charme med de to gamle vinduer.Som det sidste finish, mangler vi dog lige en tagrende på tilbygningen. Alt vand skal selvfølgelig opsamles, intet går til spilde.

Så var det ellers bare at komme i gang med at flytte ind, som sagt. Alle tømte krukker blev rengjort og sat til opbevaring. Whisky tønden fik hjul på, og blev fyldt med jordsække. Så er de altid lette at flytte rundt på.Nu er det kun tiden, som kan vise om det bliver lige så hyggeligt, som hos Tante Grøn. Jeg vil i hvert fald gøre mit bedste, sommeren over, for at realisere min drøm.

Og til dem som spørger sig selv: Hvad blev der af grill garagen? - ja, så er de selvfølgelig også kørt i sikkerhed.18 kommentarer:

 1. Sikke et fint sted! Er sikker på, at det nok skal blive smukt og sommeromantisk :) Må være helt fantastisk med sådan en handyman - hils ham lige og sig "godt gået"! :)

  Håber du får et skønt haveår 2015 :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Din hilsen er hermed videregivet - han blev glad :-)
   Håber også at du får et dejligt haveår.
   Hilsen Heike

   Slet
 2. Et herligt sted du har fået der, og så skader det jo ikke at det kan anvendes af flere familiemedlemmer. Godt gået af manden og godt overtalt af dig. ;o)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det er blevet et rigtig "multi"-skur. Hvilket vi er rigtig glade for, og manden han car slet ikke så svær at overtale.
   Hilsen Heike

   Slet
 3. Hvor er det blevet et dejligt sted og jeg er sikker på at du nok skan få det gjort super hyggeligt når havesæsonnen begynder. Jeg er også selv heldig at have en mand der gerne tager udfordringen op, når jeg får ideer og det er i sandhed en gave.

  SvarSlet
  Svar
  1. Handymænd er en stor gave. Specielt når de ikke er bange for udfordringer og opgaver de ikke har prøvet kræfter med før.
   Hilsen Heike

   Slet
 4. Hej Heike.Hold da helt op et flot potteskur du har fået.Det kan du godt rose manden for.
  Tante Grøns dejlige potteskru var jeg også imponeret over da jeg besøgte hende i maj sidste år.Er sikker på at du nok skal få det pyntet op til foråret.
  Fik selv lavet et lille et i sommer efter inspiration fra Fru Friis.
  Men det skal vist allerede udvides igen.
  God aften Knus Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Nu skræmmer du min helt, Jette.
   Er skuret mon ikke blevet stort nok? Det er lidt større end Tante Grøns, så mon ikke det går? Problemet opstår først, hvis gemalen skal have flere grill!
   Hilsen Heike

   Slet
 5. Det er da blevet super godt - stor ros til din mand.
  Hvor bliver det herligt at skulle "pynte op" her i løbet af sommeren :)

  SvarSlet
  Svar
  1. Har allerede indkøbt små ting til skuret, så nu mangler jeg kun forår, for at kunne komme igang.
   Hilsen Heike

   Slet
 6. Hvor ser det godt ud :)
  Har lige vist manden billedet af dit "potteophæng"...for sådan et kunne jeg godt tænke mig (har ikke plads til et potteskur her). Hvad er det de hænger på? En vinkel eller?

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Esther.
   Jeg har tidligere lavet et indlæg omkring mine potteophæng: 2014 - maj - En dygtig svoger kan være lykken. Her er der nærbilleder af dem. De består af to dele; et beslag og en bøjet stang.
   Er virkelig glad for dem - de er helt unikke for mig.
   Hilsen Heike

   Slet
 7. Hvor er du dog heldig! Sikke et både skønt og praktisk skur. Sådan et kunne jeg godt bruge.

  SvarSlet
  Svar
  1. Så må du ud og finde en du kan bearbejde, eller selv tage skruetrækkeren i hånden :-)
   Hilsen Heike

   Slet
 8. Godt Nytår
  Feeedt Grillpotteskur og meget snedigt fundet på det med grillen :-) Han er da bare helt vildt dygtig din mand at han sådan lige kan banke sådan et skur op uden at have prøvet det før.
  Jeg kan også godt li dine potteholdere det er en smart ide..vil du røbe hvad det er du har brugt ?
  Mange hilsner fra Linda

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg kan røbe, at jeg har brugt en svoger! Har tidligere lavet et indlæg omkring mine potteophæng: 2014 - maj - En dygtig svoger kan være lykken. Og da jeg ikke selv har lavet dem, må jeg vist hellere henvise til billederne. Håber det kan hjælpe lidt :-)
   Hilsen Heike

   Slet
 9. Hæ hæ hvor er du snu, Heikepigen. Det er altså virkelig godt overtalt, og meget meget listigt udtænkt:o)
  Din projektarbejder har lavet en virkelig flot "grill-garage" og du bliver simpelthen så glad for den, når den skal tages i brug. Alle burde have et potteskur. Det er så vigtigt med et godt sted at arbejde. Jeg HAR prøvet, at sidde på hug og arbejde på en flise og alt muligt andet. Det er altså ikke særlig sjovt eller godt for kroppen i længden.

  Kvindelist er en dejlig ting.o) Lige nu er vort potteskur også "Grill-garage":o) Jeg har også et par nye projekter kørende i hovedet, men har endnu ikke fundet den rigtige "overtaleles-knap".

  Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Mon ikke Syrenprinsen kan overtales til dine projekter? Min vinkel på overtalelse er altid: Hvad kan han bruge det til? Og så bygge videre derfra. Det skal nok lykkes dig, det er jeg sikker på. Han elsker jo også haven, lidt ulig min kære mand.
   Glæder mig rigtig meget til at tage skuret i brug. Så er det slut med at sidde på knæ på fliserne og potte krukker - sikke en befrielse. Tak for inspirationen.
   Hilsen Heike

   Slet

Emner på bloggen

"Claus Dalby" rose 2013 2014 agapanthus Akeleje Allium Anemone Angels Tumpet Asters beauty af moscow Beauty of Moscow Bellis Belægning Beton Beverly Bier Bjergknopurt Blogtræf Blommetræ Blomsterfrø Blå anemone Bog Brown Berry Brændeskur Buketter Buksbom Bænk Bær Campanula Glomerata Alba Cardinal Rouge Chili Chokoladeblomst Chrysanthemum Claus Dalby Clematis Cosmos Cream Beauty Daglilje dahlia Det gule bed Det hvide bed Det lange kig Det røde bed Det store Bed Digitalis Discovery Drivhus Efeu Ferskentræ Flagstangs bed Flaskegræskar Forhave Forspirring Forår Fransk anemone Frugthave Frugtlunden Frugtplantage Fugle fuglehus Fuji-Kirsebær træ Gaver Geoginer Geranium Gisselfeld Glasbær Gran Græs areal Græsplæne Gunnera Harridslevgaard slot Havedam Havefestival haveplan Havestue Hedera Helix Hegn Hestemynte Heuchera Hornvioler Hortensia Hosta Hunden Hyacint Høns Høstanemone Høstfloks insekthotel japansk kirsebærtræ Jordbær Jul Julehilsen Julekort Julekugler Julerose Julestjerne juletræ Kaprifolie Kartofler kastanjer Kattehale Kejserbusk Kejserkrone Killinger Kjeld Slot Klematis Klokkeranke Kløver Knopurt Kobjælde krans Kreative hjørne Krokus Krukker Krydderurter Krysantemum Kvashegn kvægurt Kæmpe Stenbræk kæmpe verbena Lanterner Lathyrus Lathyrus "Pink Pearl" Lavendel Ligusterhækken Lilje Lupin Lyng Løg Løjtnantshjerte Løtnantshjerte Magnolia Marmelukærme Marmelukærmebusk Mini Verbena Montbretia Morgenfrue Multi Blue Mælkebøtte Nellike New Dawn Nostalgie Oliventræ Opstammet Laurbærbusk Oregano Papaver orientale Paradisæbler Parthenocissus q. Engelmannii Pelargonier Pergola Perlehyacinter Potteskur Primula Prince of Orange Projekt 2013 Projekt 2014 projekter Purpur solhat Pyntekål Pæoner Påske Påskeliljer Queen of Night Ranunkel Redekasser Regnmåler Rhododendron Roma Romantiske Haver Roser Rosmarin Røllike Salvie Sankt Hans Urt Skovbedet Skovhaven Skærmlilje Sne Solhat Solsikke Sommerfugl Sommerfuglebusk Spanske margueritter Spir Sporebaldrian Stalden Statudestativ Stauder stedmorblomst stjerneskærm Stokrose Stolte kavaler Stormhat Studenternellike Syren Syrentræ Tallerkensmækker Tante Grøns Have Terrasse Tidselkugle Timian Tomat Tulipan Tusindfryd Tønde Valmue Vand Vasketøj Venbend Verbena Vibeæg Vidunderblomst Vildvin Vindrue vinget benved Vinter Vintergækker Vinterhi Voksblomst Værksted Willestrup Zinnia Æbletræ Åben Have