søndag den 24. januar 2016

Farvel til sne og vinter


Udenfor smelter sneen og vinteren er på tilbagetog.
Det har været nogle helt fantastiske uger. Vinter når den er aller bedst - masser af sne og frost, men med ryddette veje og røde kinder.

Hos os kom sneen fra den ene time til den anden - BANG og så var det blevet vinter.Nu elsker jeg jo vinter mere end noget andet, og derfor var glæden stor, da himmelen åbenede sig og opfyldte alle mine drømme.
Endnu mere heldigt må det være, at jeg lige nu læser til eksamen og har gjort det den sidste uge også. For mig betød det lange gåture med sneens knitrende lyde under mine støvler, lige det der skal til for at tanke fornyet energi til timelange læsedage.

Det viser sig at huset har fået endnu en sne-elsker. Tror at det er, det rene tortur for lille Peanut, ikke at måtte være ude i sneen dagen lang. Hun elsker simpelthen at tumle rundt derude i timevis. Bedst er det dog, når andre er med på at lege.

Den vilde jagt i haven.
Sneen går til maven og legetøjet er meget langt - det kræver god koordinering.
"Kom nu - drys mere sne på mig"

Midt i det hele kom den bidende frost og bankede på. Graderne fald og fald, til de nåede -14 grader i vores have. Med sig bragte frosten  rim, som klamrede og snoede sig til alt den kunne komme i nærheden af. Sådan en smuk dag som i onsdags, kan jeg ikke huske hvornår vi sidst har haft. Jeg fik i hvert fald ikke læst meget den dag, og sad i stedet blot udenfor med et stort smil på læberne.
I går gjorde vinteren sine sidste krampetrækninger. Vi vågnede op til et nyt og frisk lag sne på ca. 10 cm. Selvom jeg vidste at lykken var kort, fik jeg nydt det i store drag. Vi fik leget og bolterede os i sneen for sidste gang i denne omgang.

I skrivende stund falder regnen ganske sagte udenfor mit vindue. Sneen er trist og grå, men temperaturene milde og venlige. Vinteren er på tilbagetog og det er på tide at se fremad - Hvad skal den nye havesæson bestå af? Hvilke frø skal indkøbes? og mest af alt - Bliver dette den sidste sæson for Haven med Hunden?

7 kommentarer:

 1. Kære Heike.
  Et lille spørgsmål inden jeg skriver videre: Hvorfor slutter med at skrive - er det den sidste sæson for Haven med hunden? er det fordi de skal hedde haven med hundene? eller .....

  Jeg kan kun give dig ret - for det har været dejlige uger med sne, frost og herlig solskin. Både hund og menneske her har nydt det fuldt ud og jeg kan allerede mærke i dag med det omskiften i vejret at jeg savner denne renhed og friskhed, sneen har med sig.
  Det er så dejligt at se dine billeder af de hunde hvor der bliver leget, drillet og hvad de kan finde på. Jack her nyder at være ude, løbe rundt, bade i sneen eller bare gå rundt derude på sporjagt.
  Men heldigvis må vi snart nærme os hvor det bliver forår med planlægning, nyde de første forårstegn så det bliver herligt
  Kh.
  Kirsten

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Kirsten.
   Vi sætter hus og have til salg i foråret, så det bliver forhåbentlig sidste sæson i denne have. Så må vi jo se hvor vi ender henne.
   Jeg elsker også at se hundene lege i sneen, det er det bedste jeg ved. Dejligt at Jack også elsker det.
   Hilsen Heike

   Slet
 2. Godaften Heike.Ja !!! jeg spørger ligesom Kirsten?
  Men skønne snebilleder du viser.Her har det tøet de sidste par dage.
  Og så er haven jo lidt trist at se på.
  Dejligt som hundene nyder sneen.
  Og nu kan vi jo så bare vente på det forår med alle de smukke blomster.
  God aften Knus Jette.........der lige vil sige at jeg viser et billede af dig i mit indlæg.

  SvarSlet
  Svar
  1. Vi sætter haven og huset til salg, så vi håber på at dette bliver sidste sæson i min nuværende villa have.
   Utrolig hvor hurtigt alt sneen er tøet væk. Det tog ikke langt tid, og så er det hele gråt igen. Nu må foråret gerne melde sin ankomst.
   Hilsen Heike

   Slet
 3. Hej Heike
  Fantastiske vinterbilleder af have og hunde ;)
  Ja og i dag har det næsten forår med 8 grader og solskin. Så nu kan det ikke vare længe, inden frøkataloger og hjemmesider skal finkæmmes for skønne frø, vi ikke kan leve uden ;)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Heidi.
   Utrolig så hurtigt vejret er skiftet, det er slet ikke til at forstå. Nu har vi jo travlt med at få næserne i frøkatalogerne.
   Hilsen Heike

   Slet
 4. Hyggeligt med sådan en smeelskende familie...og smukke fotos! Sådan skal vinteren være ifølge mig også. Er den først grå og våd, ja så er den blot til besvær og forårslængslen knuger. Vinteren skal bide, knitre, skære og gøre rent!!! Og så skal man lege med sne - og is:0)
  Pøj pøj med jagten på et nyt sted at leve livet. Spændt på hvor det fører jer hen.
  Havehilsner fra Katinks

  SvarSlet

Emner på bloggen

"Claus Dalby" rose 2013 2014 agapanthus Akeleje Allium Anemone Angels Tumpet Asters beauty af moscow Beauty of Moscow Bellis Belægning Beton Beverly Bier Bjergknopurt Blogtræf Blommetræ Blomsterfrø Blå anemone Bog Brown Berry Brændeskur Buketter Buksbom Bænk Bær Campanula Glomerata Alba Cardinal Rouge Chili Chokoladeblomst Chrysanthemum Claus Dalby Clematis Cosmos Cream Beauty Daglilje dahlia Det gule bed Det hvide bed Det lange kig Det røde bed Det store Bed Digitalis Discovery Drivhus Efeu Ferskentræ Flagstangs bed Flaskegræskar Forhave Forspirring Forår Fransk anemone Frugthave Frugtlunden Frugtplantage Fugle fuglehus Fuji-Kirsebær træ Gaver Geoginer Geranium Gisselfeld Glasbær Gran Græs areal Græsplæne Gunnera Harridslevgaard slot Havedam Havefestival haveplan Havestue Hedera Helix Hegn Hestemynte Heuchera Hornvioler Hortensia Hosta Hunden Hyacint Høns Høstanemone Høstfloks insekthotel japansk kirsebærtræ Jordbær Jul Julehilsen Julekort Julekugler Julerose Julestjerne juletræ Kaprifolie Kartofler kastanjer Kattehale Kejserbusk Kejserkrone Killinger Kjeld Slot Klematis Klokkeranke Kløver Knopurt Kobjælde krans Kreative hjørne Krokus Krukker Krydderurter Krysantemum Kvashegn kvægurt Kæmpe Stenbræk kæmpe verbena Lanterner Lathyrus Lathyrus "Pink Pearl" Lavendel Ligusterhækken Lilje Lupin Lyng Løg Løjtnantshjerte Løtnantshjerte Magnolia Marmelukærme Marmelukærmebusk Mini Verbena Montbretia Morgenfrue Multi Blue Mælkebøtte Nellike New Dawn Nostalgie Oliventræ Opstammet Laurbærbusk Oregano Papaver orientale Paradisæbler Parthenocissus q. Engelmannii Pelargonier Pergola Perlehyacinter Potteskur Primula Prince of Orange Projekt 2013 Projekt 2014 projekter Purpur solhat Pyntekål Pæoner Påske Påskeliljer Queen of Night Ranunkel Redekasser Regnmåler Rhododendron Roma Romantiske Haver Roser Rosmarin Røllike Salvie Sankt Hans Urt Skovbedet Skovhaven Skærmlilje Sne Solhat Solsikke Sommerfugl Sommerfuglebusk Spanske margueritter Spir Sporebaldrian Stalden Statudestativ Stauder stedmorblomst stjerneskærm Stokrose Stolte kavaler Stormhat Studenternellike Syren Syrentræ Tallerkensmækker Tante Grøns Have Terrasse Tidselkugle Timian Tomat Tulipan Tusindfryd Tønde Valmue Vand Vasketøj Venbend Verbena Vibeæg Vidunderblomst Vildvin Vindrue vinget benved Vinter Vintergækker Vinterhi Voksblomst Værksted Willestrup Zinnia Æbletræ Åben Have