torsdag den 17. oktober 2013

Lidt ferie i haven

Det er nu mange år siden, at jeg har holdt efterårsferie sidst. Men som studerende er jeg nu så heldig at have en hel uge. En hel uge i haven, godt og vel.
Så vidt vejret tillader det, befinder jeg mig udendøre. Det er nu dejlig med den skønne efterårs luft, og jeg værdsætter at se haven i dagslys. Jeg har fået ordnet en masse småting. Bla. har jeg fået lavet stenkant på det hvide bed, så gemalen kan slå græsset uden problemer.


Og som det vildeste af det hele, så har jeg fået sået stauder i drivhuset. Det er første gang nogensinde jeg prøver det, og jeg kan næsten ikke vente til foråret. Mon det bære frugt? Kan jeg næste år plante mine egne vækster ud i haven? Uha det bliver så spændende.


Der er sået solhat i to farver, tidselkugle, to slags akeleje og ridderspore.
Det er jo ikke meget der er sået i forhold til nogen af billederne, fra jer garvede havetosser. Men alt begyndelse med måde. Skal lige gøre mig mine erfaringer. Og så har jeg jo også en masse sommerblomster, som skal sås til foråret og valmuer, som er sået direkte på voksestedet.

10 kommentarer:

 1. Hvor er det fint med stenkanten rundt ved stakittet. Det bliver spændende med staudefrøene. Jeg er ikke så flittig til at så stauder, så min erfaring er begrænset.
  Hav en god aften. Knus

  SvarSlet
  Svar
  1. Er selv meget spændt på det med frøene. Du er jo så rigtig flittig med at være kreativ i haven. Håber jeg får tid til at se din julehave i år.
   Kh Heike

   Slet
 2. Held og lykke med projektet, jeg er heller ikke garvet, men ved at der skal tålmodighed til. Bedst som man har opgivet, så kommer de op.

  SvarSlet
  Svar
  1. Uha, tålmodighed er ikke min stærke side. Men jeg vil huske dine ord, når jeg er lige ved at give op.
   Kh Heike

   Slet
 3. Det ser rigtig godt ud med stenkanten. Sådan en kant burde jeg nok også lave langs mine hegn. Det ville min nabo uden tvivl sætte pris på også. Spændende staude-projekt du har sat i gang. Jeg har ikke så meget erfaring med vintersåning, så jeg følger nysgerrig med.

  SvarSlet
  Svar
  1. Min mand sætter stor pris på stenkanterne. Så behøver han nemlig ikke at tage kant-trimmeren frem når han er færdig med plænen.
   Ideen med at vinterså i drivhuset er, at jeg efterfølgende kan tage billeder af kimplanterne. Så kan jeg fremadrettet så på friland uden at komme til at luge de nye planter væk under forårs rengøringen. Det er min geniale plan.
   Kh Heike

   Slet
 4. Flot stenkant - og praktisk kan jeg forstå! Vintersåning lyder spændende - skal der varme i drivhuset til?

  SvarSlet
  Svar
  1. Ingen varme i drivhuset. Frøene har brug for frost/kulde for at begynde at spire. Har dem blot i drivhuset for at fuglene ikke spiser af de små planter...hvis de da bliver til noget.
   Kh Heike

   Slet
 5. Godaften Heike.Det ser bare godt ud med stenkanten ved hegnet.Og det bliver da spændende at se hvad der lykkes til foråret.God weekend Jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Takker. Krydser også fingre for at projektet lykkes.
   Kh Heike

   Slet

Emner på bloggen

"Claus Dalby" rose 2013 2014 agapanthus Akeleje Allium Anemone Angels Tumpet Asters beauty af moscow Beauty of Moscow Bellis Belægning Beton Beverly Bier Bjergknopurt Blogtræf Blommetræ Blomsterfrø Blå anemone Bog Brown Berry Brændeskur Buketter Buksbom Bænk Bær Campanula Glomerata Alba Cardinal Rouge Chili Chokoladeblomst Chrysanthemum Claus Dalby Clematis Cosmos Cream Beauty Daglilje dahlia Det gule bed Det hvide bed Det lange kig Det røde bed Det store Bed Digitalis Discovery Drivhus Efeu Ferskentræ Flagstangs bed Flaskegræskar Forhave Forspirring Forår Fransk anemone Frugthave Frugtlunden Frugtplantage Fugle fuglehus Fuji-Kirsebær træ Gaver Geoginer Geranium Gisselfeld Glasbær Gran Græs areal Græsplæne Gunnera Harridslevgaard slot Havedam Havefestival haveplan Havestue Hedera Helix Hegn Hestemynte Heuchera Hornvioler Hortensia Hosta Hunden Hyacint Høns Høstanemone Høstfloks insekthotel japansk kirsebærtræ Jordbær Jul Julehilsen Julekort Julekugler Julerose Julestjerne juletræ Kaprifolie Kartofler kastanjer Kattehale Kejserbusk Kejserkrone Killinger Kjeld Slot Klematis Klokkeranke Kløver Knopurt Kobjælde krans Kreative hjørne Krokus Krukker Krydderurter Krysantemum Kvashegn kvægurt Kæmpe Stenbræk kæmpe verbena Lanterner Lathyrus Lathyrus "Pink Pearl" Lavendel Ligusterhækken Lilje Lupin Lyng Løg Løjtnantshjerte Løtnantshjerte Magnolia Marmelukærme Marmelukærmebusk Mini Verbena Montbretia Morgenfrue Multi Blue Mælkebøtte Nellike New Dawn Nostalgie Oliventræ Opstammet Laurbærbusk Oregano Papaver orientale Paradisæbler Parthenocissus q. Engelmannii Pelargonier Pergola Perlehyacinter Potteskur Primula Prince of Orange Projekt 2013 Projekt 2014 projekter Purpur solhat Pyntekål Pæoner Påske Påskeliljer Queen of Night Ranunkel Redekasser Regnmåler Rhododendron Roma Romantiske Haver Roser Rosmarin Røllike Salvie Sankt Hans Urt Skovbedet Skovhaven Skærmlilje Sne Solhat Solsikke Sommerfugl Sommerfuglebusk Spanske margueritter Spir Sporebaldrian Stalden Statudestativ Stauder stedmorblomst stjerneskærm Stokrose Stolte kavaler Stormhat Studenternellike Syren Syrentræ Tallerkensmækker Tante Grøns Have Terrasse Tidselkugle Timian Tomat Tulipan Tusindfryd Tønde Valmue Vand Vasketøj Venbend Verbena Vibeæg Vidunderblomst Vildvin Vindrue vinget benved Vinter Vintergækker Vinterhi Voksblomst Værksted Willestrup Zinnia Æbletræ Åben Have